Agressieve kangoeroes in Australië

Wanneer je aan Australië denkt dan denk je aan kangoeroes. Je vindt ze waarschijnlijk, net als wij, schattig wanneer je ze ziet maar deze mooie dieren kunnen ongelooflijk agressief zijn. Mannelijke kangoeroes kunnen 2 m worden en wegen gemiddeld zo’n 90 kg waarvan het merendeel spieren zijn. De achterpoten zijn enorm lang en de staart bevat zoveel spieren dat ze hier op kunnen staan om met hun achterpoten te kunnen trappen. Hieronder laat ik je een aantal voorbeelden van agressieve kangoeroes zien.

Agressieve kangoeroes onderweg

Ook onderweg zijn kangoeroes een grote ergernis voor bestuurders. De dieren steken de weg over en voor je het doorhebt heb je een aanrijding met deze mooie dieren. Wij hebben het zelf meegemaakt op Kangaroo Island toen we ‘s ochtends vroeg een aanrijding met een kangoeroe kregen. Op veler verzoek deel ik ons filmpje met jullie. We konden gelukkig uitwijken waardoor de kangoeroe de auto aan de zijkant heeft geraakt en niet aan de voorkant. De beelden zeggen genoeg en we kwamen er allemaal met de schrik vanaf. Ook de kangoeroe hopte na de knal verder de berm in. Wij snappen na deze aanrijding heel goed waardoor de Aussies een hekel aan deze dieren krijgen.

Kangoeroes in het nieuws

Regelmatig zien we nieuwsberichten en filmpjes voorbij komen waaruit de agressie van kangoeroes blijkt.Ik geef je een aantal voorbeelden gevonden op youtube.

De kangoeroe in onderstaand filmpje schopt tegen een willekeurige passerende auto.

Het is onduidelijk wat de bedoeling van de kangoeroe in onderstaand filmpje is misschien wil hij graag naar binnen of ziet zijn eigen reflectie.

De man in onderstaand filmpje beland door een beste trap van een kangoeroe in het water.

Maar kangoeroes zijn niet alleen agressief naar mensen maar ze kunnen goed vechten met hun eigen soort zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Maar er zijn niet alleen maar agressieve kangoeroes in Australië. Zo kun je in de meeste wildlife parken in Australië kangoeroes voeren en aaien. Ook in het wild zijn ze schattig en hoppen geregeld vlakbij maar pas op want het blijven toch wilde dieren!

Kangoeroe aaien in de Lone Pine Sanctuary

Kangoeroe aaien in de Lone Pine Sanctuary in Brisbane

 

 


Aanbiedingen bij webshops
 

3 Comments

 1. dunthon

  eerste dag leuke beesten, tweede dag ook nog wel. derde dag begin je je toch te realiseren dat het een beetje een plaag is in sommige gebieden…

  Reply
 2. Ite Wiersema

  beste knal 🙂
  Dat waren mijn ervaringen ook die ik hoorde van Aussies, bijna iedereen had wel eens een kangeroe voor de bumper gehad.

  Reply
 3. Marcella

  Zo, wat een schrik joh! Hij kwam echt hard op jullie af!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: