Een ingerichte tent van Vacansoleil

Onze zomervakantie voor 2015 zit er alweer een paar dagen op. We hebben het dit jaar anders aangepakt. De vakantie begon pas op 29 augustus. Het mooie zomerweer was bijna overal al voorbij. Wat doe je dan? Wij zaten ook met het dilemma. Ga je vliegen naar de zon? Dit kost gelijk weer een hoop meer geld. Wij hebben in januari een reis van 9 weken naar Oceanië gepland. Wat extra geld kunnen we dus wel gebruiken. Omdat we er toch even tussenuit wilden begonnen we te kijken naar mogelijkheden.

Om onze eigen tent mee te nemen voelden we niet zoveel voor. Mede door de weersverwachtingen en door het kortere tijdsbestek van maximaal 2 week. Al snel kwamen we uit bij Vacansoleil. Zij verhuren compleet ingerichte tenten. De ideale oplossing om toch te kunnen kamperen zonder alle rompslomp met je eigen tent en spullen. De keuze was al snel gemaakt. Aangezien we ver buiten het seizoen zaten was de huur voor een week een schijntje. Mooi meegenomen dus.

Het volgende dilemma was de plek. Waar zijn de voorspellingen het best? Omdat we dit pas een paar dagen van tevoren goed konden beslissen hebben we een last minute geboekt. Woensdagavond geboekt en zaterdagochtend 29 augustus om 04.30 uur in de auto. Onze keuze is gevallen op Sankt Peter am Kammersberg in Steiermark Oostenrijk. Een rit van 1128 km naar camping Bella Austria.

Vrijdag was het dan zover. De laatste boodschappen, shampoo, zeep en spullen inslaan en tassen inpakken. Hierna alles in de auto. Ondanks dat we een ingerichte tent huurden nemen we toch veel spullen mee. Na een week in Oostenrijk gaan we door naar Polen. Hier gaan we iets meer nodig hebben.

De eerste indruk telt

Na ruim 11 uur rijden kwam we eindelijk bij de camping aan. Hier werden we na ons te melden bij de receptie meegenomen naar de receptie van Vacansoleil. Hier kregen we wat informatie over ons verblijf en de omgeving. De gehele camping bestond uit ingerichte tenten en stacaravans van verschillende organisaties uit verschillende landen. Vacansoleil had een straatje met 8 tenten. Wij waren de enige gasten met een gehuurde tent. Het was dus erg rustig in ons ‘straatje’. De enige buren die we hadden waren 2 leden van het animatieteam.

De tent heeft alles wat je nodig hebt tijdens je vakantie. In de tent zitten 3 slaapcabines met één tweepersoonsbed en vier eenpersoonsbedden. Hiervoor moet je wel je eigen beddengoed meebrengen. Er zit een volledig keukentje in met pannen, borden, bekers, bestek, een koelkast en een gasstelletje. Prima om een week door te brengen. Een dag voor vertrek kregen we schoonmaakmiddelen en een dweil. We moesten de tent zelf schoonmaken. JE hoeft dan ook geen extra schoonmaakkosten te betalen. Het veld waar de tenten opgezet waren zat vol met bulten en kuilen. De tenten hadden geen harde ondergrond en deze kuilen waren dan ook goed te voelen en te zien. De tenten staan er het hele seizoen. Ze hadden de tenten beter op een vlakke ondergrond kunnen opzetten bijvoorbeeld houten vlonders.

Een ideale oplossing

Het was een prima week in de ingerichte tent van Vancansoleil. Het is natuurlijk ideaal dat je, behalve je beddengoed, zelf bijna niets hoeft mee te nemen. Een groot voordeel dat alles aanwezig is. De tent is voor 6 personen al lijkt het me dan wel wat krap. Een nadeel van een ingerichte tent huren is dat er 8 precies dezelfde tenten op een rijtje staan.Ze staan allemaal met de opening dezelfde kant op. Hierdoor is de sfeer van het ‘echte’ kamperen minder. De charme van kamperen vind ik juist dat er overal verschillende tenten staan en allemaal de opening een andere kant op. Zo creëer je nog enigszins het gevoel van privacy. De tenten stonden erg dicht op elkaar waardoor er weinig privacy was. Hiernaast staan de tenten op Bella Austria niet op een vlakke ondergrond. In de tent zaten verschillende kuilen. Lastig als je met slecht weer allemaal binnen moet zitten. Toch is het een ideale uitkomst voor families die graag willen kamperen maar zelf geen campingspullen hebben.

1 Comment

  1. Bonnie

    Dit heb je super gemaakt, hoor. De verhalen lezen mooi en de foto’s geven een goed en duidelijk beeld. Dikke duim van mij.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: