Kopenhagen, Denemarken

Tijdens de stedentrip naar Scandinavië in april 2013 zijn we een dag in Kopenhagen geweest. Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken met ruim 500.000 inwoners. Kopenhagen ligt in het oosten van Denemarken aan de Sont met aan de andere kant van de zeestraat Malmö in Zweden. Beide steden zijn verbonden met de Sontbrug en via deze brug zijn wij van Malmö naar Kopenhagen gereden.

Aangezien wij met een georganiseerde reis mee waren gingen we met een bus en een gids de stad door. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het beeld van de kleine zeemeermin. De zeemeermin zit op een rots in het water en is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. Jammer genoeg valt het beeld een beetje tegen omdat het bestbklein is en de rots aardig ver in het water staat. Naast het beeldje is ook amusementspark Tivoli erg bekend bij de meeste mensen. Een belangrijke toeristische plek van Kopenhagen is Nyhavn (nieuwe haven) waar veel cafés en restaurants te vinden zijn. Vroeger was dit het uitgaansgebied van zeelieden en tot vandaag de dag is het nog steeds een gezellig uitgaansgebied onder de bevolking van Kopenhagen. Nyhavn is ook de plek waar vele rondvaartboten vertrekken voor een vaart over de wateren van Kopenhagen.

Wisseling van de wacht

Een erg leuke traditie om te bekijken een echte aanrader, is de wisseling van de wacht bij Amalienborg Palace bestaande uit vier paleizen rondom een groot plein. Amalienborg Palace is het onderkomen van de koninklijke familie in de winter. Het plein staat vol met de Koninklijke Wacht en elke dag om 12.00u wordt de wacht gewisseld door een nieuwe ploeg. De Koninklijke Wacht marcheert van Rosenborg Castle door de stad naar Amalienborg Palace en het is een heel schouwspel. Een andere koninklijke plek bevindt zich in het centrum van Kopenhagen het Christiansborg Slot. Het paleis is het onderkomen van het Deense parlement en het Deense gerechtshof en bepaalde delen worden gebruikt door het Deense Koningshuis o.a. de koninklijke ontvangstzaal, de paleiskapel en de Koninklijke stallen.

Denemarken is het land bekend van LEGO maar biedt zoveel meer. Zo zijn er veel mooie en oude gebouwen zoals het raadhuis, de dom en het operahuis.Het is een leuke stad om te bekijken en is erg divers. Zo staan oud en nieuw vlak bij elkaar en is het Koningshuis aanwezig zichtbaar en toegankelijk voor zowel de Denen als toeristen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.