Ngorongoro Krater, Tanzania

Onze laatste dag safari is aangebroken. Na de vele verschillende indrukken in Tanzania nog een keer genieten van een prachtig natuurwonder. In de vroege ochtend daalde wij af in de Ngorongoro Krater. Een waar eden met op het hoogtepunt een half miljoen dieren.

Het ontstaan van de Ngorongoro Krater

De Ngorongoro Krater is te vinden in het Ngorongoro Conservation Area en dus beschermd gebied. Het natuurschoon is een ingestorte vulkaan en waarschijnlijk 2 tot 3 miljoen jaar geleden ontstaan. Wie denkt dat dit een kleine krater is heeft het mis. Met een doorsnee van zo’n 21 km en een oppervlakte van 260 km² is het een aardig groot natuurgebied. De kraterrand ligt op 600 m hoogte en in het midden is een groot zoutmeer, Lake Magadi, te vinden.

Rhino Lodge

We hebben overnacht in de Rhino Lodge. Een lodge gelegen op de kraterrand. De lodge ligt op 2200 m boven NAP waardoor het er aardig af kan koelen. Toen wij in het restaurant zaten werd ons gevraagd of we de houtkachel aan wilden. We zagen buiten verscheidene mensen met winterjassen aan lopen en op onze kamer vonden we wel 5 dekens op het bed. We hadden verwacht dat het buiten erg koud zou zijn maar het was nog 15 graden. Zo zie je maar dat de mensen in Tanzania deze temperaturen niet gewend zijn.

Afdalen in de krater

Vanaf de Rhino lodge is het maar 5 min rijden naar de weg om af te dalen in de Ngorongoro krater. Na genoten te hebben van de zonsopkomst konden we beginnen aan de hobbelweg de krater in. Deze weg is niet heel best en we waren blij dat we beneden aangekomen waren. Onze rondrit begon bij Lake Magadi, het zoutmeer in de krater. Hier leven veel flamingo’s en nijlpaarden. Overal waar we keken zagen we dieren. Het is een waar paradijs en ook niet zo gek dat de complete big five hier te zien is. The Big Five bestaat overigens uit de leeuw, buffel, olifant, neushoorn en luipaard. Op de luipaard na hebben wij de big five in de krater gezien.

In de vroege ochtendzon daalden wij af in de krater

Neushoorn

De Ngorongoro krater is een van de weinige plekken waar je de neushoorn nog kunt spotten. Er leven er niet veel meer en deze mooie dieren worden erg goed beschermd. Een paar dagen voordat wij naar Tanzania vertrokken werd er een baby neushoorn gegrepen door een groep leeuwen. Verscheidene rangers hebben de neushoorn gered. Door dit voorval wordt de neushoorn nog beter beschermd. Ze worden constant door rangers gevolgd zodat de baby neushoorns niet gedood worden door bijvoorbeeld leeuwen. Wij hadden het geluk vanaf de kraterrand al 5 neushoorns te spotten waaronder een baby. In de krater hebben wij nog eens 3 neushoorns gezien. Deze waren wel op een aardige afstand maar we hebben ze toch gezien.

Neushoorns van een erg verre afstand gefotografeerd

De Ngorongoro krater is een geweldige plek om het safarigedeelte van onze droomreis door Tanzania af te sluiten. Het is een waar paradijs voor de dieren en waar je ook kijkt zie je o.a. gazelle’s, gnoe’s, zebra’s en nog veel meer dieren rennen. Ook in de krater leven bavianen met hun apenstreken. Zo zagen wij een hele grote groep in de bomen vruchten eten. De klokkenhuizen gooiden ze op de hoofden van de wrattenzwijnen. We hadden in de Rhino Lodge zebra’s en waterbokken in de tuin staan. Het is een open natuurgebied waar zelfs olifanten in de tuin kunnen staan. Best spannend maar ook erg gaaf!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: