Tarangire National Park, Tanzania

Na onze gave wandelsafari is het tijd voor een nieuw national park. We gingen op pad naar Tarangire National Park. Het park heeft zijn naam gekregen door de Tarangire River die dwars door het park loopt. In totaal kent Tanzania 16 nationale parken waarvan er 2 op de Unesco-werelderfgoedlijst staan. Je kunt wel na gaan dat wij nog veel te zien hebben.

Safari door Tarangire National Park

Tarangire National Park is met een oppervlakte van 2850 km² een stuk groter dan Arusha National Park. Wij konden ons hier dus wel een paar uur vermaken tijdens de safari. Safari betekent in het Swahili overigens reis. Hoog tijd dus voor onze reis door Tarangire National Park. Het park is bekend om zijn grote kuddes olifanten die vaak onder de vele acacia- of baobab bomen staan. Laat dit nou net het dier zijn die wij nog niet in Arusha National Park gezien hebben. Snel op zoek dus!

Met het open dak konden wij optimaal genieten van de safari

We hadden geluk en het was vrijwel gelijk raak. Omdat het erg warm en droog is in november spotten wij bij de eerste waterplas een grote kudde olifanten, zebra’s en andere dieren die van het water genieten. Ook dit park heeft verschillende natuur. Zo reden wij na de waterplas de grote open vlakte op. In het park staan gigantische Baobab bomen waar stropers vroeger hun ivoor in droogden. Waar je ook kijkt op de uitgestrekte vlaktes zie je dieren. Zo lopen er grote kuddes zebra’s gemend met gnoe’s en buffels. Naast de hoefdieren worden we voorbij gelopen door struisvogels en vliegen er vele soorten vogels door de lucht.

In het hart van het national park stroomt de Tarangire River. Omdat er naast de paar waterplassen weinig water in het park te vinden is kun je je wel voorstellen dat ook bij de rivier vele dieren te zien zijn. Het is erg grappig om de giraffen uit de rivier te zien drinken. Door hun lange nek spreiden ze hun poten om bij de grond te kunnen.

Bavianen

In Tarangire leven grote groepen met bavianen. We werden van tevoren gewaarschuwd dat de apen in dit park erg brutaal zijn. Ze zijn ooit gevoerd door mensen en willen nu ons voedsel hebben. Als je niet op let stelen ze voedsel uit je tas en graaien eten zelfs uit je hand. Toen wij gingen lunchen moest ons dak dicht omdat de bavianen in de auto op zoek gaan naar eten. Onze gids Jerry vertelde dat zolang een locale gids aan tafel zit de apen niet in de buurt komen. Wij dachten dat dit een grapje was en geloofden het niet. We hebben echter met eigen ogen gezien dat het inderdaad klopt. Aan een tafel naast ons zaten 2 dames met hun gids te lunchen. Zodra de gids op stond zetten de apen de aanval in. Alles werd van de tafel gegrist. Toch maar dicht bij Jerry in de buurt blijven zolang we eten. De brutale bavianen zitten alleen in Tarangire National Park en stiekem is het ook wel erg grappig om te zien.

De kleine baviaan speelt met een gevonden rietje

Ondanks dat de parken dicht bij elkaar in de buurt liggen is er een totaal andere sfeer. Tarangire National Park heeft ook weer verschillende natuur en de dieren leven op een andere manier. Dit park heeft een grote droge steppe waardoor het bij de Tarangire River en de paar waterplassen soms erg druk is. Het park is gevuld met gigantische baobab bomen. Deze bomen zijn erg bijzonder en bevatten liters vocht. Dit gebruiken de dieren wanneer de waterbronnen opgedroogd zijn. Ik vond het erg gaaf dat in Tarangire grote kuddes olifanten leven die lekker in de waterplassen aan het spelen zijn. Er gebeurt altijd wel iets in de kudde waardoor je hier uren naar kunt kijken. Wij sliepen net buiten het park in Sangaiwe Tented Lodge met een prachtig uitzicht op Lake Burunge. De tenten staan op de heuvels en ‘s nachts hoorden we de olifanten brullen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: