Vancouver en Vancouver Island, British Columbia Canada

Onze reis in Canada zijn wij geëindigd in Vancouver en vanaf hier vlogen wij terug naar huis. Maar voor we dat deden hebben wij een aantal dagen in de stad Vancouver en op Vancouver Island doorgebracht. Vancouver Island is een eiland van 31,285 km2 en ligt aan de westkust in de Grote Oceaan. Aangezien het grootste gedeelte van het jaar de wind vanaf de oceaan komt heeft Vanvouver Island ongeveer 250 dagen van het jaar regen.

Vancouver IslandOm op het eiland te komen kun je met de ferry over varen vanaf verschillende plekken. Wij zijn met BC Ferries over gevaren vanaf Horseshoe Bay naar Nanaimo een overtocht van ruim anderhalf uur. Van tevoren hadden wij de overtocht al gereserveerd zodat we zeker wisten dat we mee konden. Aangezien wij ons een uur vergist hadden in de tijd waren wij veel te vroeg in Horseshoe Bay. Gelukkig was het redelijk rustig en konden wij een ferry eerder nemen. Er werd niet moeilijk gedaan en onze gereserveerde ticket werd kosteloos om geboekt. Onderweg was de kans aanwezig om walvissen en andere zeedieren te spotten maar wij zagen enkel een zeehond. Omdat we al snel de kou en wind voelden zijn we lekker warm binnen gaan zitten. Wij begonnen onze rit op Vancouver Island richting Tofino omdat  wij graag een whalewatching tour wilden doen. De wegen zijn smal en vol met bochten en het eiland is prachtig groen. Wij hadden wel de pech dat wij alle dagen alleen maar regen hebben gehad. We besloten toch niet helemaal door te rijden naar Tofino aangezien het plaatsje Ucluelet dichter bij was en precies hetzelfde aanbod qua bezienswaardigheden had.

Walvissen spotten op Vancouver Island

Ucluelet, ook wel Ukee genoemd, ligt in het Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island. Ucluelet is samen met Tofino een geliefde plek om een whalewatchig tour te doen. Wij hadden een mooie simpele camping gevonden Ucluelet Campground. Het was lekker rustig op de camping waardoor we optimaal konden genieten van de mooie natuur om ons heen. We besloten gelijk te doen waar we voor gekomen waren walvissen kijken. We zijn door Ukee gelopen en kwamen uit bij Jamie’s Whaling station. Dezelfde middag konden we nog mee op een 3 uur durende tour op de Lady Selkirk, een boot voor 49 personen waar je zowel binnen als buiten kan zitten wel zo fijn aangezien het slecht weer was. Het was de hele ochtend gelukkig droog maar erg mistig en het zicht was hooguit een paar meter. Volgens de medewerkers van Jamie’s geen probleem aangezien het op open zee vaak beter is. We besloten de gok te wagen en diezelfde middag zaten we op de boot richting oceaan. Ook hier was het zicht niet veel beter en omdat we alleen veel zeerobben, zeeleeuwen, bald eagles en zeehonden hebben gezien kregen we een raincheck en hadden we het geluk de volgende ochtend gelijk weer mee te kunnen op een tour. De tweede keer was er geen mist maar veel regen en wind en de zee was dan ook een stuk ruiger dan de dag ervoor. De tocht was echter geweldig aangezien er 3 bultrug walvissen om ons heen zwommen en er kwam nog een groep dolfijnen langs de boot zwemmen hiervoor wil je wel 3 uur in de regen verkleumen. Het is een prachtig gezicht om deze gigantische beesten te zien een heel bijzondere ervaring die ik iedereen aanraadt.

Eenmaal terug op het vaste land zijn we naar Amphitrite Point Lighthouse gegaan hier is een korte wandeling van 2,5 km rondom de vuurtoren en hier heb je grote kans om walvissen te zien. Het was onze geluksdag bij de vuurtoren zijn we op de rotsen gaan zitten en hier hebben we meerdere Grey Whales en Humpback Whales gespot die hoog met hun staart boven het water zwaaiden. Wat een prachtige beesten!

Vancouver Island heeft nog meer schoons te bieden en wij hebben nog een dag doorgebracht in Campbell River. Hier zijn meerdere bekende films opgenomen zoals The 13th Warrior. Wij hebben gewandeld bij Elk Falls Provincial Park. Hier loopt een leuke wandelroute door het bos langs de Campbell River waar je volop zalm ziet springen en onderweg beren tegen kunt komen.

De stad Vancouver

We sloten onze reis af in de stad Vancouver met ruim 600.000 inwoners en de belangrijkste haven ter wereld. Aangezien het op Vancouver Island slecht weer was en wij eerder terug gegaan zijn naar Vancouver moesten we nog een paar dagen een camping zoeken voordat we onze camper in moesten leveren. We hadden een camping in Burnaby gevonden een wijk van Vancouver en kwam bij camping de Cariboo uit. In Canada is het openbaar vervoer super geregeld hier kan Nederland nog veel van leren. Voor omgerekend € 7,00 p.p. kochten we een dagkaart voor het openbaar vervoer. Op 10 minuten lopen van de camping kwam de Skytrain en deze bracht ons over de stad en omgeving naar Vancouver. Onderweg kom je langs Metrotown een van de grootste winkelcentra van Canada en het was ook gigantisch. Ook in Vancouver kun je Chinatown en Gastown vinden maar deze zijn eigenlijk in elke stad vergelijkbaar. Met de dagkaart voor het openbaar vervoer kun je met de trein, bus en zeebus. Vanuit Waterfront kun je met de zeebus over naar Noord-Vancouver. Hier vind je Londsdale Market een overdekte markt met veel eten en prulletjes.

Vancouver heeft een heel groot stadspark van 405 ha, Stanley Park genaamd. Het park is zeer geliefd bij wandelaars, fietsers en skaters. Voornamelijk de False Creek Seawall wordt hiervoor gebruikt, een geasfalteerde dijk aangelegd zodat het park niet zou verzakken in het water. Een bekende attractie in Stanley Park zijn de Totem Peaks. Vandaag de dag zijn het na gemaakte totempalen met het originele verhaal van de indiaanse bevolking erbij. De Indiaanse cultuur is goed te zien in zowel Vancouver als de omgeving eromheen. In Stanley Park vindt je een aquarium hier zie je veel dieren die oorspronkelijk in de regio leven of leefden. Zo was er een dolfijnen show met dolfijnen die gewond opgevangen zijn en hier ooit verzorgd en genezen zijn.

Onze laatste nacht brachten wij door in het Sandman Hotel Vancouver. Dit hotel zit midden in de stad en heeft een zwembad en whirlpool, lees een heel heet bad. Onder het hotel zit Moxie’s Grill en Bar en hier hebben wij heerlijk gegeten.

Vanouver Island is een eiland waar je wel een aantal dagen door kunt brengen wij hadden alleen de pech dat het de hele dag regende. Een absolute aanrader is een walvis toer te doen, Het zijn fantastische beesten om ze in het echt te zien. De stad Vancouver is net als Calgary een stad waar je niet het gevoel hebt in een stad te lopen. Ook Vancouver heeft veel groen en een voorbeeld is Stanley Park waar veel te doen is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.