Fiji, het zonnige Viti Levu

Ruim 8 weken rond reizen door Australië en Nieuw-Zeeland was best vermoeiend door alle indrukken en mooie dingen die we gezien en gedaan hebben. Om niet uitgeput van het reizen thuis te komen hebben wij onze laatste 5 dagen op Fiji doorgebracht. Fiji is een land in de South Pacific Ocean en bestaat uit 332 eilanden waarvan 106 eilanden bewoond zijn. Wij verbleven op het grootste eiland Viti Levu in het Warwick Resort en tijdens onze 2 uur durende rit naar het resort zagen we een groot contrast tussen arm en rijk. De plaatselijke bevolking verdient erg weinig en wonen in kleine huisjes van golfplaten. De resorts daarentegen zijn erg luxe en groot en hier komen voornamelijk toeristen uit Australië en Nieuw-Zeeland. Het eiland Viti Levu heeft maar 1 verharde hoofdweg en verder bestaat het wegennetwerk uit zandwegen vol met kuilen. Wanneer je hier rijdt in het donker moet je goed opletten omdat de wegen ook gebruikt worden door voetgangers en fietsers die je in het donker niet ziet omdat er geen verlichting is.

The Warwick Resort

The Warwick resort is een 5* resort in Korolevu aan de Coral Coast met 250 kamers. Het resort ligt aan het strand waar je kunt zwemmen in de zee of genieten van de zon. Je hoeft tijdens een verblijf bij The Warwick het resort niet te verlaten omdat alles wat je nodig hebt er te vinden is. Er zijn 5 restaurants, 4 bars en elke ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet. Het resort is in tweeën opgesplitst waarbij de ene kant voor families met kinderen is en de andere kant alleen voor volwassen met een eigen zwembad en een eigen strand. Hier spelen geen kinderen en er is een aparte bar waardoor je echt tot rust kunt komen.

Relaxen op het strand

Relaxen op het strand

Bij aankomst in het resort merk je gelijk dat het een 5* resort is. Onze koffers werden opgevangen door een medewerker en naar onze kamer gebracht. Bij de receptie kregen we een upgrade naar een kamer met oceaanzicht omdat het redelijk rustig was. Op het resort is het niet mogelijk met geld te betalen en alles wordt op rekening van de kamer gezet. Dit maakt het makkelijk omdat je dan niet constant om je portemonnee hoeft te denken aan de andere kant heb je niet door hoe veel geld je uitgegeven hebt waardoor je bij uitchecken voor een verrassing kan komen te staan.Het resort heeft een complete fitnesszaal, basketbal- en tennisvelden en een kids club waar je de hele dag je kinderen onder kunt brengen. Er worden de hele dag door activiteiten georganiseerd voor zowel kinderen als volwassen en af en toe is het ook mogelijk om met een excursie mee te gaan. Het was fijn dat elke ochtend een rondleiding gegeven wordt zodat je op je eerste dag alle faciliteiten te zien krijgt en weet wat je te wachten staat.

Duiken op Fiji

Op het resort is duikschool SPAD (South Pacific Adventure Divers) te vinden en wij hebben 2 duiken met hun gemaakt. We vertrokken ‘s ochtends vroeg met een bootje en vaarden in een half uur naar de eerste duikplek ‘The Bang’. We moesten met een instructeur en een klein groepje van 4 man het water in en maakten onze duik. Tijdens de eerste duik zagen we naast de vele vis en koraal een Whitetip Reef Shark en een triggerfish (de vis die Arjan aangevallen had tijdens onze duik op het Great Barrier Reef in Australië). Ze hadden tijdens het duiken een raar systeem, zodra iemand bijna door de lucht heen was moest deze naar boven en wachten tot het bootje je oppikte. Omdat het bootje tijdens onze duik niet vast lag dobberde deze op de golven van de oceaan en kwam naar je toe varen als je boven kwam. Voor de tweede duik vaarden we naar een andere plek ‘The Coral Garden’ genoemd. Hier stond een sterke stroming waardoor je bijna niets hoefde te doen en tijdens deze duik zijn we 3 schildpadden tegen gekomen. Omdat het laag tij was toen we terug gingen kon de boot niet bij het resort komen. We werden ergens afgezet en moesten een stukje lopen naar de weg. Hier werden we opgehaald door een busje van de duikschool waar we met 11 man en de spullen in moesten. Het paste net en gelukkig was het maar een klein stukje rijden.

Duiken

Duiken

Tijdens onze 5 dagen op Fiji zijn wij behalve voor het duiken het resort niet af geweest. De meeste resorts liggen aan de kust en het dichtstbijzijnde plaatsje was een half uur rijden. Naast de resorts is er op het eiland Viti Levu ook niet heel erg veel te doen. Wij zijn absoluut geen resort mensen maar zijn toch goed tot rust gekomen bij The Warwick. Bij het resort kun je goed snorkelen en zag je leuke dingen zoals blauwe zeesterren, krabben, zeewormen en veel soorten vis. Bij het zwembad voor volwassenen was het rustig en kreeg je je cocktail in een kokosnoot. Het ontbijtbuffet zat bij de prijs van de hotelkamer in en we hebben ‘s avonds de restaurants afgewisseld. Er is genoeg keus bijvoorbeeld een visrestaurant, japans, italiaans of het buffet. De ochtend dat we weg gingen zijn we niet helemaal goed begonnen. we werden om 05.00u opgehaald om de 2 uur durende rit naar het vliegveld af te leggen maar om een of andere reden was onze wekker niet afgegaan waardoor we om 04.45u wakker schrokken. Je begrijpt wel dat we snel de laatste dingetjes bij elkaar geraapt hebben en niet helemaal goed wakker geworden zijn maar hier hadden we op onze terugreis van 38 uur genoeg tijd voor.

2 Comments

 1. Corry

  Wat een ervaringen zijn jullie rijker. Mooi hoor.

  Reply
  1. Yolanda (Post author)

   Het lijkt alweer zo lang geleden 🙂

   Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: