Zion National Park, Amerika

Naast de welbekende nationale parken in West-Amerika zijn er ook meerdere kleinere parken. Zo bezochten wij Zion National Park in Utah. Dit park is autovrij en het is dan ook aan te raden om je auto een aantal kilometer voor de ingang te parkeren Je vindt er meerdere parkeerplaatsen en er rijden gratis shuttle bussen om je bij de ingang af te zetten. Ook in het park brengen shuttle bussen je naar de bezienswaardigheden. Zorg wel dat je er vroeg bent want er staan lange rijen bij de bussen. Wij hebben in het park het eerste stuk gelopen en zijn bij de 2e halte ingestapt. Zo hoefden wij niet in de lange rij te wachten en was het alweer rustiger in de bus.

Temple of Sinawa

Wij zijn eerst met de bus naar de allerlaatste halte gereden, The Temple of Sinawa. Hier begint de wandelroute The Narrows. De totale wandeling is 26 km maar je kunt ook prima een deel lopen. De route loopt langs The Virgin River en zelfs een deel door de rivier. Het water is erg koud maar dat is in de zomer niet erg. De rivier ligt vol met stenen en het water is tot kniehoogte. Met wandelschoenen is dit overigens erg goed te doen! De route brengt je door de canyon, The Narrows. Het is een leuuke en avontuurlijke wandeling. Ook al hebben wij maar een klein stukje van de route gedaan.

Kayenta Trail

Omdat wij niet van plekken houden waar te veel mensen zijn zoeken wij graag de rust op. Ondanks dat het erg druk is in Zion National Park zijn er ook plekken waar de meeste toeristen niet komen. Zoals we veel in Amerika gezien hebben tijdens onze roadtrip bewegen de Amerikanen liever niet te veel. Ze parkeren hun auto zo dicht mogelijk bij of bekijken alles zelfs vanuit de auto. Zo was het bij bezienswaardigheden waar je niet ver hoeft te wandelen erg druk en de wandelroutes waren nagenoeg uitgestorven.

Dit is ook de reden dat wij de Kayenta Trail gelopen hebben. De route begint bij The Grotto en eindigt bij The Emerald Pools. Zoals je wel kunt raden was het bij het begin- en eindpunt erg druk en onderweg zijn we weinig mensen tegen gekomen. Het eerste stuk is steil omhoog waarna je onderweg prachtige uitzichten over Zion National Park hebt. De route eindigt in het bos bij de Emerald Pools en Waterfalls. Het is een leuke en redelijk eenvoudige route om te wandelen. Let wel op! Bijna de gehele wandeling is niet beschut waardoor je in de volle zon loopt.

Kayenta Trail

Smalle paden op de Kayenta Trail

Het park heeft uiteraard nog veel meer bezienswaardigheden en wandelroutes. Zo Is er de Weeping Rock, een steen waar water overheen sijpelt. Ook is er een klein museum over de geschiedenis van het park. Deze stelt niet heel veel voor maar is toch leuk om even te bekijken. Wij vonden het veel te druk in het park. Bij de ingang stond een lage rij te wachten voor de shuttle bus. Wij zijn vanaf de ingang naar het museum gelopen en kwamen in de bus bij dezelfde mensen van de shuttle bus richting park. Het is dus aan te raden om eerst lekker een stukje te wandelen en daarna pas de bus te pakken. Zo zie je al wat van het park en hoef je niet stil te staan in een rij. Het is leuk om bij elke halte even uit te stappen maar het is nog veel leuker om een van de wandelroutes te pakken om zo naar een volgende halte te gaan. Je bent uit de drukke menigte en kunt optimaal genieten van de prachtige natuur en de rust die het park dus ook kent.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: