Schluchtweg Millstatt, Oostenrijk

Af en toe kom je bij toeval een verborgen pareltje tegen. Je leest er niets over in de brochures waardoor er geen hordes toeristen zijn. Wij houden hiervan en gaan graag op zoek naar zulke plekken. Bij Millstatt vonden wij zo’n verborgen parel, Schluchtweg Millstatt.

Schluchtweg Millstatt

Eerder vertelde ik je al over de tal van mogelijkheden die de omgeving van Millstättersee te bieden heeft. Bij toeval zien wij onderweg een bord Schluchtweg. Onze interesse is gelijk gewekt. Na de geweldige kloven waar we eerder liepen zijn wij erg nieuwsgierig naar dit onbekende plekje. Deze schluchtweg is gratis te bewandelen. Het is wel even zoeken naar de parkeerplaats. Psst, Hier zijn de coördinaten. Toen we deze eenmaal gevonden hadden trokken we snel onze schoenen aan en gaan!

schluchtweg millstatt
Lekker avontuurlijke wandeling

Verborgen parel

Vol goede moed lopen we het bos in. Na een grindpad steken we een gammel bruggetje over en ineens staan we naast het snelstromende water. Gelijk enthousiast vervolgen we de route. Het begint met aardig wat steile klimmetjes over smalle paadjes. Midden in het bos stuiten we op een soort dam met gaten. Helaas zijn we nog niet achter het nut hiervan. Weet jij het toevallig? Laat het me dan vooral weten!

De route is erg uitdagend en gevarieerd. We slingeren langs en over het water middels bruggetjes. We ontwijken de grote uitstekende boomwortels op de smalle bospaadjes. Ons evenwicht wordt op de proef gesteld op de gladde stenen en we klimmen bij rotsen omhoog met behulp van touwen. Omdat de luchtvochtigheid hier hoog is zijn de bomen en stenen met mos bedekt. Constant horen we het wilde geraas van het water en hier worden wij heerlijk rustig van. Wat een toffe route en zeker een verborgen parel!

Herzogfall
Wat mooi!

Herzogfall

Ver weg van de bewoonde wereld brengt de route bij de Schluchtweg Millstatt je naar een waterval. Na heel wat hoogte meters en afzien komen wij aan bij de Herzogfall. Van een hoogte van 10 meter valt het water naar beneden. De Herzogfall is een natuurmonument en prachtig om te zien. Er moet nog een waterval langs deze route zitten. De Rautfeldfall hebben wij helaas niet gevonden. Het pad werd steeds steiler en de glibberende rotsen nodigden niet uit om verder te lopen.

Biotrainingswandeling voor gezondheid en meditatie

De route is een zogenoemde Biotrainingswandeling van gezondheidsexpert prof. Willi Dungl. Onderweg kom je borden tegen met tips voor gezondheid en meditatie. Omdat het water vanuit de bergen komt is het erg zuiver. Uiteraard kom je ook hier drink fonteintjes tegen om je fles te vullen. Ook kom je een bak tegen met een stroom ijskoud water vanuit de berg. Steek hier je handen en polsen in. Daarna kun je je gezicht wassen en je verder opfrissen. Er wordt uitgelegd hoe het koude water een positieve invloed heeft op je lichaam. Net zoals benadrukt wordt door de ‘Ice Man’ in de Wim Hof Method.

Op een van de vele bruggen kun je je ogen sluiten. Luister naar het geraas van het water en kom tot rust. Het idee is dat je een met de natuur wordt en je al je zorgen en pijn even vergeet. Je moet je inbeelden dat je in het water zit. Op het bijbehorende bord staat: ‘Das Rauschende Wasser umströmt Ihre Körper und nimmt alles schwere von Ihnen weg’. Dit betekent: Het stromende water stroomt om je lichaam heen en neemt alles wat zwaar is van je af.

biotrainingsweg
Sluit je ogen op de brug en word een met het stromende water

Wij hebben echt het gevoel in de ongerepte natuur te wandelen. Het fijne is dat wij helemaal niemand tegen komen. De route langs de Schlucht is ongeveer 6 km. Wij zijn halverwege afgedwaald om niet via dezelfde route terug te hoeven lopen. Grotendeels via de weg komen we in het plaatsje Obermillstatt uit. Hier worden we nog even beloond met een prachtig uitzicht over de Millstättersee. Met een beetje hulp van Google Maps vinden we na 10 km en 3 uur later onze auto terug. Als je in de buurt van de Millstättersee bent moet je absoluut opzoek naar dit pareltje. Oordeel zelf maar wat je er van vindt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.