Millstättersee, Oostenrijk

In Oostenrijk is Karinthië de provincie met de meeste meren. Er zijn in totaal meer dan 1200 (berg)meren te vinden. Het kristalheldere water is afkomstig vanuit de omringende bergen. Ik neem je mee naar het een na grootste meer, de Millstättersee.

Millstättersee

De Millstättersee ligt op een hoogte van 588 m. Met een lengte van 12 km en een breedte van 1,5 km is de Millstättersee het een na grootste meer in Karinthië. Het mooie blauwe meer is omringd door 8 dorpen en telt 12 stranden. Wist je dat de temperatuur van het water in de zomer op kan lopen tot wel 26°C? Omdat de gemiddelde diepte 88,6 m is wordt er volop gedoken door de plaatselijke duikschool.

Rondom het meer zijn meerdere campings te vinden en is het altijd gezellig druk. De Millstättersee wordt omringd door 5 grotere plaatsen. Dit zijn Seeboden, Millstat, Pesenthein, Dellach en Döbriach. Verder wordt het grote meer omringd door imposante bergketens en prachtige natuur. Is het een dag iets slechter weer? Geen paniek! Stap eens aan boord van de rondvaartboot. Of bezoek het foltermuseum in Burg Someregg in Seeboden. Dit kan allemaal gratis met de KÄrnten Card.

uitzicht
Wat een uitzicht!

Terug naar de natuur met een Slow Trail

Het idee van een Slow Trail is dat je optimaal kunt genieten van de natuur. Je gebruikt al je zintuigen om elk detail in je op te nemen. Hoe heerlijk is dat! Een uitstekende plek om puur te genieten is de Slow Trail Zwergsee. Op 782 m hoogte, in het kleine dorpje Kleindombra, begint een relatief eenvoudige wandeling door de bossen. Het uitzicht wordt afgewisseld van de bossen, naar bergen en naar de Millstättersee. Nadat we onze auto parkeren bij Kalvarienberg gaan we van start.

Slow Trail Zwergsee

Om bij het begin van de route te komen lopen we eerst door een typisch Oostenrijks bergdorpje. Leuke balkonnetjes met gekleurde bloemen, vrolijke bewoners, appelbomen en een geweldig uitzicht over de Millstättersee. Eigenlijk zien we constant een glimp van het grote meer aan onze rechterhand terwijl aan de linkerkant de beboste heuvelwand prijkt. We snuiven de heerlijke bosgeur op en verbazen ons over de stilte. Ondanks dat er meerdere wandelaars lopen horen we volop vogels fluiten en kraken de hoge bomen in de wind.

Na een klein kwartiertje komen we bij de Waldbühne. Een uitzichtpunt over de Millstättersee in de vorm van een schip. Even lekker wegdromen bij het uitzicht voor we onze route vervolgen. We komen aan bij de Zwergsee. Hoewel de naam doet denken aan een meer is het eerder een vijver. Het is water is helder en we zien de grote vissen zwemmen. De Zwergsee wordt gebruikt om te vissen en er is een klein hutje te vinden. In totaal lopen we 4,51 km door het bos. Na iets meer dan een uur staan we weer bij de auto. Zoals al eerder aangegeven is de wandeling niet zwaar maar wel heerlijk.

De regio rondom de Milstättersee zit vol met verrassingen. Zo stelden wij ons er niet veel bij voor. Meer dan een groot meer zal het toch niet zijn? Niets is minder waar en er is zoveel te doen. Even terug naar de natuur bij de Slow Trail Zwergsee. Wat is dit een aanrader. Wanneer je in deze regio bent kijk dan vooral verder dan alleen het meer. Er is zoveel gaafs te zien in de omliggende omgeving. Zoals bijvoorbeeld de verborgen parel Schluchtweg Millstat. Hier vertel ik je er alles over.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.