Kärnten Card, Oostenrijk

Wanneer je op vakantie gaat naar Karinthië is het interessant om de Kärnten Card te bekijken. Deze toeristenpas geeft je gratis toegang tot vele bezienswaardigheden. Daarnaast krijg je fikse korting bij meerdere aangesloten partners. Wij houden van gratis toegang!

Het concept van de Kärnten Card

Hoe gaat het precies in zijn werk? Van april tot november kun je gebruik maken van de Kärnten Card. Hij is aan te schaffen voor een periode van 1, 2 of 5 weken. Je mag gratis naar de 113 mooiste bezienswaardigheden en attracties. Voor elke attractie geldt 1x per dag gratis entree. Daarnaast zijn er 4 partners waar je 50% korting ontvangt en nog eens 56 partners met andere leuke aanbiedingen. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens hier voor de prijs van deze pas. Let wel op! De kaart is persoonlijk en werkt in combinatie met je ID kaart.

Categorieën

De gratis uitjes zijn opgedeeld in acht categorieën.

  • Rondvaartboten
  • Bergkabelbanen
  • Bergpassen
  • Musea
  • Vrijetijd en avontuur
  • Dierentuinen
  • Zwembaden
  • Natuurbelevenissen

Het aanbod is erg gevarieerd. Ga bijvoorbeeld eens mee met een van de twee rondvaartboten. Stap in de kabelbaan en geniet van de prachtige uitzichten op de top. Wat denk je van bochten tellen op de spannende bergpassen? Of zoek juist de natuur op en ga eens wandelen in een van de kloven. Kortom er is voor iedereen wel iets leuks te doen.

Ons voordeel

Omdat wij altijd alles bijhouden in lijstjes is het met de Kärnten Card niet anders. Nieuwsgierig als we zijn hebben wij ons voordeel berekend. Als wij alle activiteiten los betaald hadden dan waren wij € 353,00 armer. Wij betaalden voor 2 weken € 61,00 p.p. Hiermee bespaarden wij dus € 231,00!

Het leuke is dat we nu eens plekken bezoeken die wij normaal overslaan. Zo bewonderen wij vele slangen en andere reptielen in de reptielendierentuinen. Ook kijken we onze ogen uit bij de roofvogelshow in Burg Landskron. Meestal slaan wij deze activiteiten over of vinden we de entreeprijs te duur. Nu komen we er weer achter dat het hartstikke leuk is.

Snelheid en bochtjes, wie houdt er niet van? Als de kans zich voordoet rijden wij graag een bergpas. Dit keer genieten wij zelf meerdere keren van dezelfde passen. Dit doe je niet snel als je elke keer de entreeprijs moet betalen. Benieuwd wat we nog meer ondernomen hebben? Ik neem je mee naar onze leukste uitjes in Karinthië tijdens onze vakantie in Bad Kleinkirchheim.

Kärnten Card uitjes
De 113 mooiste Karinthië belevenissen

Het is zeker de moeite waard om de Kärnten Card aan te schaffen. Voor een leuk bedrag hoef je de rest van de vakantie nergens meer aan te denken. Zo gaan wij twee keer met een kabelbaan naar de top, rijden wij zeven keer een bergpas, bezoeken wij vier dierentuinen, lopen wij twee keer in een kloof en bezoeken we één museum. Al met al hebben wij ons dus prima vermaakt mede door deze toeristenkaart.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.