Banff National Park, Alberta Canada

In 2013 reisden wij 4 week met een camper door Canada. We begonnen in Calgary in de staat Alberta en eindigden in Vancouver in de staat British Colombia. Tussen New Mexico en Alaska ligt het prachtige hooggebergte de Rocky Mountains, met een totale lengte van 4800 km. Wij hebben een aantal nationale parken bezocht in het deel van de Rocky Mountains in Alberta, Canada.

Trans Canada HighwayNa een maandenlange voorbereiding begonnen wij onze reis na een bezoek aan Calgary in Banff National Park, het eerste opgerichte National Park in 1885, met een oppervlakte van 6641 km². Bijna gelijk na vertrek vanuit Calgary zagen we de Rocky Mountains opdoemen. Langs de Trans Canada Highway zijn veel bezienswaardigheden onderweg, zoals Lac des Arcs en Lake Minnawanka. Om in het Rocky gebied te mogen rijden dien je een Discovery Card te kopen ter waarde van $ 136,-. Met deze Card mag je op alle wegen rijden en je kunt bepaalde musea gratis bezoeken.

Banff National Park bestaat uit meerdere plaatsen waaronder het gelijknamige plaatsje Banff in de bergen op 1463m hoogte. In de stad kun je het Banff National Park Museum bezoeken (gratis met de Discovery Card). In het museum zie je welke diersoorten er allemaal in het wild leven. Via de Bow River kun je leuk wandelen naar Cave and Bassins Historical Site, een plek waar je kunt zien hoe water voor Hot Springs uit de grotten wordt gehaald. De plaats is erg geliefd bij de toeristen het is er dan ook druk maar wel gezellig. Wij hebben gegeten bij Elk & Oarsman, een restaurant waarbij je uitkijkt over de straten van Banff.

Het heldere meer Lake Louise

Een tweede erg bekende plek in Banff National Park is Lake Louise. Het meer Lake Louise is erg beroemd en geliefd bij toeristen. Het is dan ook een prachtig meer waarin de weerspiegeling van de bergen te zien is. Lake Louise is niet het enige prachtige meer in de omgeving, zo kun je er ook Moraine Lake vinden. Het water is net zo helder als een spiegel en de omgeving is er dan ook erg mooi in te zien.

Vooral ’s winters trekt Lake Louise veel toeristen aangezien het belangrijkste skistation van het gebied de Lake Louise Mountain Resort is. Ook zomers is het skigebied toegankelijk voor toeristen. Nadat wij met de skilift omhoog zijn gegaan hebben wij een wandeling richting de Temple Lodge gemaakt. In Canada is de kans groot om beren te treffen tijdens je wandeling. Het is dan ook verstandig oplettend te zijn en genoeg lawaai te maken om de beren af te schrikken.  Onderweg kom je rangers tegen die patrouilleren met quads om te kijken of er beren lopen, zij kunnen besluiten om bepaalde routes af te sluiten. Wij kwamen tijdens onze wandeling ook een ranger tegen die ons wist te vertellen dat er een zwarte beer was gesignaleerd. Je bent dan toch wel even op je hoede en toch hoop je hem ook te zien, erg spannend dus. Naast beren zie je veel meer wilde dieren die wij in Nederland niet kennen. Zo werden wij aangevallen door een Grouse, volgens de ranger erg agressieve beesten.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: