Yoho National Park, British Columbia Canada

Het tweede nationale park die wij bezocht hebben tijdens onze camperreis door Canada was Yoho National Park. Dit was een van de parken die wij sowieso moesten bezoeken aangezien Yoho 1 van mijn bijnamen is. Yoho National Park behoort bij de provincie British Columbia en is 1313 km² groot en heeft maar een plaats Fields genaamd.

In het National Park ligt de Kicking Horse River en aan deze rivier ligt ook de enige camping Kicking Horse campsite. Yoho is een park wat nog niet erg bekend is bij de toeristen, zonde want het is zo’n mooie plek. Omdat wij toch het liefst de plekken opzoeken waar de minste toeristen komen hebben wij een wandeling gemaakt naar Hamilton Lake. De route was 5,5 km en gaat naar een bergmeer. Zoals vele routes in Canada liep ook deze route steil omhoog en we kwamen dan ook niemand tegen. In totaal hebben wij over er 2,5 uur gedaan om boven te komen en het was er prachtig. Een erg rustgevend bergmeer waar je helemaal tot rust kunt komen.

Naast deze mooie route heeft het National park nog een aantal meren waaronder Emerald Lake, watervallen en wandelroutes te bieden. Het enige plaatsje Fields heeft een Visitor Centre en een restaurant waar dan ook lange wachttijden zijn. Wij waren hier echter snel uitgekeken en zijn er dan ook maar 1 nacht gebleven.

1 Comment

  1. Bonnie

    wat een overweldigende nhatuur. Adembenemend, echt wel Yoho. 🙂

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: