Jasper National Park, Alberta Canada

Een erg bekend National Park in Canada is Jasper National Park met een oppervlakte van 10.878 km². Overal in het National Park vind je plaatjes met de tekst ‘You are in Bear Country’ omdat er veel beren leven. Via de Icefield Parkway kom je in Jasper National Park, een weg van 230 km tussen Lake Louise en Jasper.

Toen wij de weg opreden bij Lake Louise stond er op de borden boven de snelweg waarschuwingen zoals Bear Warning. Langs de 230 km zijn vele mooie natuurverschijnselen en bezienswaardigheden. Zo zijn wij gestopt bij Saskatchewan River Crossing, een plek die bekend staat om het vele wild net zoals Hilda Creek. Wij zagen hier op wat eekhoorns na helaas niet veel bijzonders. Een erg mooie plek waar wij ook gestopt zijn is de Athabasca Falls een waterval waar het water een val maakt van meer dan 23 meter. De waterval heeft een breedte van 18 meter en heeft verschillende niveaus, gaten en terrassen. Het is een prachtige waterval met een grote hoeveel water wat naar beneden ‘valt’. Ook kom je langs de Icefield Glacier. Hier kun je excursies maken met een speciale gletsjer trein.

Ook hier hebben wij weer een leuke camping gevonden om te overnachten. Wapiti. Een mooie camping in het bos waar we een plekje hadden waar precies de camper tussen de bomen past. Vlakbij de camping leefde een hele groep Elks. Mannetjes met grote geweien en vrouwtjes met kleintjes. We hebben ook een nacht op camping Whistler gestaan. Op deze camping was een Bear Trap aanwezig, een grote container met voedsel die dicht valt wanneer er een beer in gaat zitten.

Het gelijk genoemde plaatsje Jasper is een klein maar gezellig dorp waar veel te doen is. Er is volop levendigheid en er zijn verscheidene winkels aanwezig. In Jasper is wel weer gebleken hoe vriendelijk de Canadese bevolking is. Wij hadden problemen tijdens het pinnen, onze pinpas was ingeslikt in de automaat. We zijn super geholpen door het personeel van de betreffende bank. Zelfs het afgetrokken geld hadden we weer terug voor we Canada verlieten en terug naar huis gingen.

Hot Spring

Buiten Jasper National Park ligt het plaatsje Pocahontas en de Miette Hot Springs. Onderweg naar Pocahontas zagen wij een coyote rennen op de weg en vlakbij Pocahontas kwam we een aantal Big Horn Sheeps tegen. Wij vonden dat we wel een dagje relaxen hadden verdiend en om deze reden zijn wij naar de Miette Hot Springs gegaan. De hot Springs waren helaas niet natuurlijk maar in de vorm van een zwembad met vier baden van 15°C tot 40°C. Het was hier wel lekker vertoeven en ook hier hebben wij de vriendelijkheid van het Canadese volk geproefd doordat we tips kregen waar we allemaal nog naar toe moesten gaan.

Wij hebben erg genoten van dit National Park en het plaatsje. Ondanks dat het een erg klein dorpje is dat op grote hoogte ligt is het er erg gezellig en er hangt een leuke sfeer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: