Glacier National Park, British Columbia Canada

Het laatste National Park die wij bezocht hebben tijdens onze camperreis door Canada is Glacier National Park. Dit National Park ligt in British Colombia en heeft een oppervlakte van 1.349 km2. Glacier National Park is bereikbaar via de Trans Canada Highway en heeft een belangrijke transportroute, The Canadian Pacific Railway.

Wanneer je vanaf Lake Louise naar Glacier Park rijdt kom je over de tijdsgrens, dit staat aangegeven met een bord langs de weg, en de klok moest dan ook een uur terug.. Wij stonden op camping Illecillewaet. Achter de camping liep een wandelroute omhoog de bossen in. Toen wij deze wandeling wilden volgen werden we tegengehouden door een boswachter. Er was een grizzly beer met 2 jongen gesignaleerd. Deze beer had ook al verscheidene wandelaars aangevallen. Grizzly beren voeren een zogenoemde ‘Bluf Charge’ uit. Ze vallen iemand uit een groep aan om te kijken wat er zou gebeuren. In Canada hebben ze in zo’n geval de regel dat de groep minimaal uit 4 personen moet bestaan aangezien beren zich dan eerder bedreigd voelen en niets doen. Wij hebben toch een klein stukje gelopen maar hoorden overal geritsel. Omdat we toch een beetje bang waren geworden van de verhalen van de boswachter zijn we niet verder gelopen.

Omdat het erg koud was in Glacier National Park, een paar graden boven 0, hebben wij hier maar een nacht doorgebracht. Een van de plaatsen in Glacier Park is Revelstoke. Wanneer je door Revelstoke rijdt zie je de natuur veranderen. Je rijdt hier namelijk de Rocky Mountains uit en de bergen verdwijnen dan ook uit het zicht.

1 Comment

  1. Bonnie

    Pffff, goed dat jullie net die boswachter tegenkwamen.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: