Barcelona, Spanje

Mei 2010 ging ik samen met mijn zusje voor een stedentrip een lang weekend naar Barcelona. Voor mijn zusje was dit de eerste keer vliegen en voor mij de tweede keer best spannend dus. Barcelona is de twee na grootste stad van Spanje met ruim 1,5 miljoen inwoners en ligt in Catalonië aan de Middellandse Zee. In de stad zijn veel gebouwen te zien van de ontwerper Gaudi waarvan La Sagrada Familia  de bekendste is. Barcelona heeft een mediterraan klimaat waardoor het er vanaf maart tot november aangenaam warm is.

Onze reis begon op het vliegveld van Eindhoven vanaf hier vlogen wij naar het vliegveld Gerona. Van hieruit gingen we naar Calella waar we in Hotel Volga verbleven. Calella is een badplaats aan de Costa del Maresme op 50 km van Bacelona waar het prima verblijven is voor een bezoek aan de stad. De plaats heeft een strand van 2 km lang en was al geliefd bij toeristen voordat de bekende Lloret de Mar en Salou in trek kwamen. Hotel Volga ligt op 100 meter van het strand en midden in de gezellige straat vol met bars en restaurants. Een geschikt en betaalbaar hotel voor een bezoek aan de stad Barcelona.

Een van de toch wel bekendste bezienswaardigheden van Barcelona is Camp Nou de thuisbasis van voetbalclub FC Barcelona. Aangezien wij geen voetbalfans zijn hebben wij geen bezoek aan Camp Nou gebracht. Een ander stadion waar wij wel geweest zijn is het Olympische stadion waar de zomerspelen van 1992 gehouden zijn. Het Olympizche dorp is ontworpen door Oriol Bohigas i Guardiola.

Jugendstil van Antoni Gaudí

Park GuëllWanneer je door Barcelona loopt of rijdt zie je overal gebouwen in Jugendstil van ontwerper Antoni Gaudí. Het bekendste ontwerp is La Sagrada Familia een basiliek die iedereen noemt wanneer je het over Barcelona hebt. De bouw van de kerk is begonnen in 1882 en tot op heden staat de kerk nog steeds in de steigers. De kerk bestaat uit drie delen welke elk een deel uit het leven van Jezus verbeelden. Zo is er het deel van de geboorte, het lijden en de glorie en enkel de eerste twee delen zijn voltooid. La Sagrada Familia heeft 12 torens welke de twaalf apostelen van Jezus symboliseren. Een ander bekende plek van Gaudí is Park Guëll waar hij vroeger zelf gewoond heeft. Het park bestaat uit 15ha aan paden, palmen en bossen. Je vindt in het park bankjes en gebouwen met mozaïek van keramiek en glasscherven. Het park ligt op rotsachtig terrein waardoor er vroeger niets was en het hele park opgebouwd moest worden inculsief irrigatie. Dit is overal terug te zien in de verhalen bij de kunst en gebouwen.

Het grootste stadspark van Barcelona is Parc de la Ciutadella. Aan de ingang staat de Arc du Triomf en in het park vind je een waterval, vijvers en een engelse tuin. Ook in dit park vind je ontwerpen van Gaudí onder andere meerdere fonteinen. De stad Barcelona kent een bekende lange winkelstraat van 1200 meter La Rambla genaamd. Oorsponkelijk was La Rambla een rivierbedding die bij hevige regenval het water van de bergen naar de zee geleidde. tegenwoordig is La Ramba een populaire winkelstraat midden in Barcelona waar van alles te beleven is van levende standbeelden tot voetbaltrucs tot marktkraampjes. La Rambla bestaat uit 5 delen en loopt van Plaça de Catalunya tot aan het oudste haven gedeelte Port Vell. Een  wijk aan La Rambla is Barri Gòtic een Gotische waar een grote kathedraal en basiliek te vinden is.

Barcelona is een leuke stad voor een stedentrip. Bijna het hele jaar is de temperatuur aangenaam waardoor je kan genieten van het strand en de zee. Na een dag slenteren door de stad kun je op het strand relaxen en genieten. Er is veel te zien en vooral voor kunstliefhebbers is Barcelona een zeer geschikte stad om rond te lopen. Er is altijd wat te beleven en aan een weekend heb je bijna niet genoeg.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: