Calgary, Alberta Canada

In 2013 begonnen wij onze reis door Canada in de stad Calgary in de staat Alberta, Calgary is qua oppervlakte van 721 km² een grote stad en heeft ruim 1 miljoen inwoners. Calgary ligt op 80 km afstand van de Rocky Mountains en de rivieren de Bow en de Elbow stromen dwars door de stad. Sinds de Olympische Winterspelen in 1988 is Calgary gegroeid tot een ware metropool.

Na een vlucht van ruim 9 uur kwamen wij aan op Calgary International Airport. Na alle vliegvelden die wij gezien hebben vonden we Calgary maar een klein vliegveld. In het vliegveld moesten we een aangifte document invullen en deze bij de douane inleveren. Aangezien iedereen door dezelfde douane moest en iedereen zijn aangifte formulier gecontroleerd werd stonden er lange rijen en duurde het erg lang voor we eindelijk door de douane waren. Niet iets waar je op zit te wachten na een lange vlucht. Gelukkig hadden we een transfer naar ons hotel en konden we zo instappen. Gelijk bij aankomst viel ons op hoe aardig en behulpzaam de Canadezen zijn. We verbleven een nacht in het Ramada Hotel Downtown Calgary en onderweg kletste de chauffeur maar door over de stad gelijk een stadtour erbij dus.

Downtown Calgary

Het hotel zit midden in het centrum van Calgary een uitstekende uitvalsbasis voor een wandeling door de stad. Een gebouw wat je toch zeker moet bezoeken wanneer je in Calgary bent is de Calgary Tower met een hoogte van 190m. Ooit was de Calgary Tower het hoogste gebouw in de stad waardoor je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Tegenwoordig is dit allang niet meer het geval maar het uitzicht is nog steeds prachtig. Tijdens de winterspelen van 1988 brandde boven op de Tower een vlam en ook bij speciale gelegenheden kan er een vlam ontstoken worden. Bovenin de toren vindt je een roterend restaurant en een uitkijkplatform. Bij helder weer kun je heel Calgary  en de omgeving overkijken en dit is zeker een aanrader,

Toen wij door de stad liepen hadden wij niet het gevoel dat wij ons in een grote metropool bevonden. Dit komt doordat er dwars door de stad twee rivieren stromen de Bow en de Elbow ook vindt je meerdere stadsparken waardoor de stad erg groen is. Een van de parken is Prince’s Island Park, de naam zegt het al een park op een eilandje in de Bow. Dit park is geliefd bij toeristen je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en je vergeet helemaal dat je in een grote stad loopt. Overal zie je jeugd en volwassen sporten en picknicken waardoor het er gezellig druk is. Wij waren in augustus in Calgary en in juni 2013 heeft de stad het zwaar te verduren gehad tijdens overstromingen ontstaan door hevige regenval. Een deel van de stad was hierdoor verwoest en dit was nog goed te zien. Toch zie je dat het land schoon en opgeruimd is en waren ze druk bezig om alles in de stad weer op te ruimen en in goede staat terug te brengen.

Ondanks ons korte bezoekje aan Calgary hebben wij de stad goed kunnen bekijken. Wij hadden niet het gevoel dat wij in zo’n grote stad liepen door het vele groen en de parken. Ook in de winkelstraten had je niet het gevoel van een stad omdat het oppervlakte erg groot is waardoor niet iedereen hutje mutje op elkaar loopt zoals wij in Nederland gewend zijn. De mensen zijn zo aardig en behulpzaam ze renden zelfs de drukke straat over om ons de weg te wijzen omdat wij wat moeilijk op de stadskaart stonden te kijken. Dit zie ik in Nederland nog niet zo snel gebeuren. Doordat iedereen om elkaar denkt is de sfeer erg gemoedelijk en voelden wij ons erg thuis in deze stad.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: