Bad Kleinkirchheim, Oostenrijk

Omdat de vakanties dit jaar een beetje anders gaan dan we gewend zijn, stappen we weer eens in de auto. We reizen af naar het mooie Oostenrijk en belanden in het, op 1087 meter hoge, bergdorp Bad Kleinkirchheim. Omringd door de bergtoppen van de Alpen, thermen, wellness en vele meren is er voor ieder wat wils.

Bad Kleinkirchheim

In de provincie Karinthië is de plaats Bad Kleinkirchheim te vinden. Zoals de naam al aangeeft is dit dorp van oorsprong een thermen plaats. Bad Kleinkirchheim heeft een oppervlakte van 74 km² en telt zo’n 1900 inwoners. Ondanks de kleine omvang is het een geliefd vakantieoord, vooral voor de wintersport. Maar ook ‘s zomers kun je je hier erg goed vermaken.

bad kleinkirchheim
Bad Kleinkirchheim van boven op de berg gezien

Karinthië

Karinthië is een deelstaat in het zuiden van Oostenrijk. Het grenst aan de landen Italië en Slovenië en de deelstaten Tirol, Salzburg en Steiermark. Karinthië is erg divers. Het is er vaak al vroeg in het jaar warm en de nazomers zijn lang. De deelstaat kent een mediterraan klimaat met vele zonuren.

Er zijn zes grote meren te vinden met een zeer aangename temperatuur. De temperatuur van het water is gemiddeld zo’n 25°C waardoor het hier heerlijk vertoeven is. Hiernaast heeft Karinthië vele bergen waar je ‘s zomers heerlijk kunt wandelen en ‘s winters perfect kunt skiën. In het Noorden van Karinthië is zelfs de hoogste berg van Oostenrijk te vinden. Met zijn 3798 meter hoge besneeuwde toppen is de Groβglockner van ver weg te zien.

Landal Bad Kleinkirchheim

Wij boeken voor twee weken een appartement bij het Landal Park in Bad Kleinkirchheim. Zodra wij de sleutel omdraaien valt onze mond open van verbazing. Dit park is nog redelijk nieuw en heeft grote appartementen en 10 chalets. We lopen het balkon op en zijn direct verkocht door het uitzicht. Omringd door bergen en skipistes heeft Landal hier een prachtige plek. In dit park vinden ze persoonlijk contact erg belangrijk. Zo struikelden wij halverwege bijna over een pakketje voor de deur. Een handgeschreven kaartje met een lekkere wafel. ‘Beste familie Mik, U bent pas op de helft! Wij wensen u nog een fijn vervolg van uw vakantie in Bad Kleinkirchheim, Uw Landal BKK Team’ Dat is nog eens attent! Ook op de laatste avond vonden we een cadeautje voor de deur. Een zeepje van het zeldzame speick kruid.

Super leuk!

Wij houden van Oostenrijk! Elke keer ben ik weer verbaasd over de schoonheid van het land. De geweldige bergen en natuur waar je eindeloos kunt rond dwalen. Bad Kleinkirchheim is een uitstekende uitvalsbasis voor vele activiteiten. Ik vertel je later wat voor leuks wij allemaal gedaan hebben in Karinthië.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.