Malmö en Ystad, Zweden

April 2013 hebben wij een stedentrip naar Hamburg, Kopenhagen, Malmö, Ystad en Bremen gemaakt. We hebben de overtocht gemaakt met de ferry van Travemünde Duitsland naar Trelleborg Zweden. Van hieruit gingen we met de bus verder naar Malmö via Ystad. Beide plaatsen liggen in het zuiden van Zweden in de provincie Skåne län. Malmö is de op twee na grootste stad van Zweden en heeft ruim 280.000 inwoners. Ten zuiden van Malmö ligt de Sontbrug, gebouwd in 2000 om Zweden en Denemarken met elkaar te verbinden.

We begonnen onze overtocht in Duitsand vanuit Travemünde. We vaarden ‘s nachts met de TT-line naar Trelleborg. Om 20.00u konden we aan boord van de ferry. We begonnen met een maaltijd in de vorm van een lopend buffet aan boord. Na het diner om 22.00u vaarde de boot uit. Erg leuk om dit op het dek te bekijken aangezien het al donker was en je dus allerlei lichtjes ziet van omliggende boten en gebouwen. We hadden een kleine kamer aan boord van de ferry zodat we wat konden slapen. Dit lukte niet heel goed want de boot maakt aardig wat lawaai en schommelt op zee. Na een gebroken nacht kwamen we om 08.00u aan in Trelleborg in Zweden. Het is best leuk om eens zo’n overtocht te maken en op de boot is van alles te doen wanneer je niet kunt slapen.

Zuid Zweden bekend van vele televisieseries en films

Op een uur rijden van de haven van Trelleborg vindt je het plaatsje Ystad met ruim 17.000 inwoners. Ystad is bekend van de televisiecommisaris Wallander hij speelde de hoofdrol in een misdaadserie uit 2005. De binnenstad bevat veel oude huizen in vakwerk en kleine smalle straatjes. Het is er sfeervol en gezellig om doorheen te lopen.

Op een uur rijden vanaf Ystad vindt je de stad Malmö. Ook Malmö is bekend van meerdere Zweedse series en films onder andere The Bridge een Zweeds-Deense misdaadserie uit 2011. In 2013 is in Malmö het Eurovisiesongfestival gehouden dit was al goed zichtbaar toen wij hier in april verbleven. Midden op het plein in de stad stond een aftelpoort. Een bekend gebouw in Malmö is de Turning Torso. met een hoogte van 190 meter is de Turning Torso het hoogste gebouw in Scandinavië. Het ontwerp is gebaseerd op een ruggengraat in een torso waarbij de schouders anders gedraaid zijn dan de bekken. in de toren bevinden zich appartementen, conferentiecentra en kantoren. Wij verbleven in het Radisson Blu hotel in Malmö, een net hotel midden in de stad. Van hieruit zijn wij de stad rond gelopen en kwam onderweg het imposante raadhuis en het Malmöhus (kasteel) tegen. Terwijl wij rond liepen kwam de koning van Zweden op bezoek in Malmö, deze hebben wij dus even bewonderd.

Malmö is een leuke stad om te bekijken. Het nadeel aan Zweden is dat alles erg duur is. Eten op een terrasje op het plein is bijna niet te betalen en voor een biertje betaal je al snel 8 euro. Toch heeft de stad een gezellige en gemoedelijke sfeer. Er zijn veel mooie gebouwen te bewonderen en het is zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

1 Comment

  1. Bonnie.

    Gelezen en wederom genoten . 😌

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: