Arusha National Park, Tanzania

Dat Tanzania een erg divers land is hebben we in onze eerste dagen al gemerkt. Aangezien safari het hoofddoel van onze reis was werd het nodig tijd om de dieren op te zoeken. Het eerste National Park die wij bezochten is Arusha National Park. Het park heeft een oppervlakte van 137 km2 en is hiermee relatief klein. Toch zijn er binnen de parkgrenzen verschillende aangezichten. Zo kent het meren, bergen en veel groen. In Arusha National Park leven geen katachtigen waardoor het geschikt is voor een spannende wandelsafari.

Wandelsafari in Arusha National Park

Wij hadden besloten om onze eerste kennismaking met het Afrikaanse wildlife gelijk spannend te maken. We gaan op wandelsafari! Wat is er nou spannender dan het wandelen tussen de kuddes buffels en grote giraffen. Omdat het wilde dieren zijn ga je wandelen met een gids welke bewapend is met een geweer, je weet maar nooit. Het park ligt aan de voet van Mount Meru waardoor je naast de dieren ook nog eens in een geweldige natuur loopt.

Tijdens een wandelsafari heeft de gids een geweer mee

Onze gids nam ons mee de natuur in. Hij weet erg veel van de flora en fauna en heeft ons een heleboel dingen geleerd. Weet jij bijvoorbeeld hoe je kunt zien of een giraffe een mannetje of vrouwtje is? Wij hebben geleerd dat de hoorns van een mannetje kaal zijn omdat ze hiermee vechten. Vrouwtjes daarentegen hebben pluimpjes over hun hoorns. Onderweg zien we een kudde buffels omringd door wrattenzwijnen en vogels. Ook zagen we meerdere giraffes die rustig aan het eten zijn. Als je ooit de kans hebt om een wandelsafari te doen raad ik dit zeker aan. Wat een gave en bijzondere ervaring was dit!

Game Drive door Arusha National Park

Na 2 uur wandelen was het tijd om met de auto de rest van de dieren te zoeken. Het eerste gedeelte van Arusha National Park rijd je door de jungle. Hierdoor zie je hier veel apen zoals bavianen en de black and white colobusaap. Na de jungle kom je in een open stuk en langs Mormolla Lakes. Onderweg spot je veel giraffes en zebra’s en bij het water zie je meerdere watervogels. Zo zagen wij grote groepen flamingo’s en de prachtige kraanvogel.

Omdat dit National Park redelijk klein is kom je erg dichtbij de dieren. We verbaasden ons erover dat de dieren ons ook bekeken en niet bang zijn. Vooral de bavianen zijn erg nieuwsgierig en komen steeds dichter bij de auto. Arusha National Park is uitstekend om een eerste game drive te doen. Toch vonden wij het nog een beetje onwerkelijk en hadden we het gevoel in een safaripark te rijden. Onze gids Jerry wist precies waar alle dieren leven omdat ze maar een klein gebied hebben. Toch maakt het wandelen tussen de dieren dit park speciaal. Het is zeker een aanrader dit kleine park mee te pakken als je toch in Tanzania bent.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: