Een eerste kennismaking met Tanzania

Een van de dingen die wij nog nooit gedaan hadden, maar wel op onze bucketlist stond, is safari. Welk land is hiervoor geschikt en voldoet aan onze wensen? Na wat onderzoek denken wij het perfecte land gevonden te hebben, Tanzania. Maar waar begin je met het plannen van een safariavontuur in een land welke 22x groter is dan Nederland? Wij besloten dit over te laten aan een kenner en onze reis is samengesteld met hulp van
Droomreis Tanzania. Lees verder en ontdek wat jij ontvangt na het opvragen van informatie bij deze organisatie.

Voorzichtig schreef ik een eerste mail naar Droomreis Tanzania met wat ideeën en binnen no time werd ik gebeld door de enthousiaste eigenaresse. We hebben een leuk telefoongesprek gehad en ik had binnen een paar dagen een reisvoorstel in de mail die erg dicht in de buurt van onze wensen kwam. Na een bezoek aan huis hebben we de reis doorgesproken en na wat kleine wijzigingen stond daar onze reis op papier. Alles werd voor ons geregeld. Iets waar wij wel even aan moesten wennen. We waren vooral erg benieuwd hoe dit ons zou bevallen, maar hierover later meer. Onze privégids zou ons de hele reis onder zijn hoede nemen en we hoeven ter plekke geen overnachtingen meer te zoeken.

Droomreis Tanzania

Het is erg prettig hoe Wilma van Droomreis Tanzania mee denkt en goed luistert naar onze wensen. Ook tijdens de vakantie was ze af en toe benieuwd hoe we het vonden en vroeg hoe het ging. In Tanzania wordt alles uit handen gegeven aan Afroriginal Tours & Safari. Zij zijn gevestigd in Tanzania en konden ons ten alle tijden helpen. Het fijne is dat je een app kunt downloaden waar je reis per dag uitgeschreven is. Zo weet je altijd waar je de volgende dag naar toe gaat.

Chemka Hot Spring

Helaas ben je niet zo maar in Tanzania dus nadat wij na ruim 9 uur vliegen ‘s avonds landden op Kilimanjaro Airport waren wij blij dat we in ons bed lagen. De volgende ochtend konden we fris en fruitig aan onze droomreis beginnen en ons opmaken voor een eerste kennismaking met Tanzania. We maakten onze reis overigens samen met Annika & Geert-Jan van bruin en blond. Wel zo gezellig en het scheelt ook nog eens in de kosten.

De eerste ochtend werden we opgehaald door onze gids Jerry. We reden naar de Chemka Hot Springs om rustig te wennen aan het klimaat. Aangezien onze reis in november plaats vond was de overgang van het natte weer in Nederland naar de lekkere zon in Tanzania redelijk groot.

Chemka betekent in het Swahili borrelend of kokend en het water is hier dan ook altijd zo’n 26°C. Met een buitentemperatuur van 30°C kun je wel nagaan dat het water niet aanvoelt als een hot spring. Toch was het een lekkere verfrissing en kun je hier best een paar uur vertoeven. Je vindt dit pareltje verscholen in de bossen waardoor het er niet extreem druk is met toeristen. Dit is dan ook wel erg fijn want het is niet heel erg groot. Het meer is 6 meter diep en het water is helder waardoor je de bodem kunt zien. Je kunt het water uitklimmen via een trappetje. Let wel op want hier knagen de vissen aan je voeten. De eerste keer schrok ik hier van omdat ik het niet verwachtte.

Local lunch

Bij de hot spring kun je een local lunch eten. Wij kregen dan ook Chipsie Maya. Het is een omelet waar patat door gebakken is. Wij vonden dit een bijzondere combinatie maar het smaakte verrassend goed. Met een beetje ketchup of chilisaus was het iets minder droog en vulde het onze magen goed. Het grote bord met verse ananas en mango ging er ook erg goed in. Toch fijn zo’n tropisch stukje land.

Koks maken ter plekke heerlijke local lunches

Wij waren de eerste dag al erg verrast door het land. Bij Tanzania dachten wij aan droge vlaktes zoals je vaak op tv ziet. In de regio van Arusha is het verre van droog. Langs de wegen is het groen en de bermen staan vol met bomen. De hot spring is te vinden in het bos waardoor het een waar pareltje is. Het laatste stukje moet je lopen en je hoort alleen de vogels en stromend water van beekjes achter de bomen. Een ideale plek om in alle rust te wennen aan het klimaat en het land. Het is wel aan te raden om vroeg bij Chemka aan te komen aangezien het niet erg groot is. Wij waren er rond 10 uur en het was er nog heerlijk rustig. Tegen de middag werd het drukker en dan is het gedaan met het rustgevende gevoel welke wij die ochtend nog ervoeren.

Ben jij net zo enthousiast geworden als wij waren en wil jij nou ook een reis naar Tanzania boeken bij Droomreis Tanzania? Gebruik dan de code 10811 en ontvang een leuk boekje vol informatie over Tanzania!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: