Yellowstone National Park, Amerika

Het is al weer een tijdje geleden maar toch neem ik je graag mee naar, misschien wel het bekendste park in Amerika, Yellowstone National Park. Het ruim 8000 km² grote National Park is gelegen in drie staten namelijk Wyoming, Idaho en Montana. In het zuiden grenst Yellowstone National Park aan het prachtige Grand Teton National Park maar hebben toch allebei een eigen karakter. Een combinatie van beide parken raad ik je dan ook zeker aan.

Upper Geyser Basin

Omdat Yellowstone zich op een vulkaan bevindt zijn er vele geisers in het park te vinden. Zo zijn er wel 10.000 warmwaterbronnen en 200 geisers door het park verspreid. Niet alle geisers zijn nog actief en anderen barsten om de aantal maanden uit.

De beroemdste geiser in Yellowstone is de Old Faithful Geyser. Deze geiser barst om de 90 minuten uit en kan tot wel 45 meter hoog spuiten. Rondom de geiser is een tribune neergezet en hier kun je de uitbarsting bekijken. Ondanks dat de Old Faithful Geyser erg hoog en krachtig is vonden wij de Lone Star Geyser mooier. Deze relatief kleine geiser kwamen we opeens tegen na een uur wandelen door het bos. De uitbarsting van de Lone Star Geyser geeft een bijzonder gevoel omdat deze maar eens in de 3 uur uitbarst. Wij kwamen net op het juiste moment aan wandelen om de uitbarsting te zien. Je moet hiermee dus wel geluk hebben.

Black Sand Basin

Naast de vele geisers zijn er ook veel warmwaterbronnen te vinden in het National Park. Zo vindt je bij de Black Sand Basin een combinatie van beiden.

Een wandelroute door het basin brengt je langs meerdere kleine geisertjes die constant water uitspuwen. Ook kom je vele hot- en mudpools tegen. Het ruikt er naar zwavel en je hoort overal water borrelen. Het bekendste plaatje van Yellowstone National Park is de Rainbow Pool. Het water heeft een temperatuur van 71°C en de pool is 8 meter diep. Doordat er verschillende algen leven heeft het meer een rand met de kleuren van de regenboog.

Geysers and hotpools in Black Sand Basin

Lamar Valley

Het noordoosten van het park is getekend door de Lamar Valley. Dwars door de vallei loopt de Lamar River en de vallei heeft veel groen. Er is in de vallei veel eten voor wildlife en je ziet dan ook veel bizons. Je moet niet raar op kijken dat je een aantal keer in de file staat door grote groepen overstekende bizons. Naast bizons leven er ook veel beren, wolven, vossen en herten in Yellowstone National Park.

Naast de vele geisers en warmwaterbronnen heeft het park een erg divers landschap. Zo heb je naast de uitgestrekte Lamar vallei, vele bossen, bergen, meren en watervallen. Omdat de natuur zo divers is vind je er vele soorten wildlife. Wij hebben in Yellowstone National Park meerdere beren gezien en de vele velden stonden vol met Elks, herten en Pronghorns. Vooral de bizons zijn niet te missen en wij hebben dan ook 2 keer een uur in de file gestaan omdat er een grote groep met bizons de weg overstak.

Bizon

Een bezoek aan Yellowstone National Park kan ik iedereen aanraden. De natuur is prachtig en er is zoveel te zien en te beleven. De geisers en hot- en mudpools zijn erg bijzonder om te zien en puur natuur. Het park is opgedeeld in verschillende basins en het is slim om van tevoren een route uit te stippelen zodat je niets mist. Wij sliepen net buiten het park in het Alpine Motel in Cooke City. Wanneer je in het national park wilt slapen moet je dit ongeveer een jaar van te voren boeken en betaal je de hoofdprijs. Ik vond het geen enkel probleem om buiten het park te overnachten en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Het enige nadeel is dat je ‘s ochtends eerst een stuk moet rijden voordat je van het prachtige National Park kunt genieten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.