Grand Teton National Park, Amerika

Het mooiste National Park die wij in Amerika bezocht hebben is Grand Teton National Park in Wyoming. Het park in het zuiden van Yellowstone National Park heeft een oppervlakte van 1255 km² en heeft zijn naam te danken aan de hoogste berg van het Tetongebergte. Ondanks dat Grand Teton grenst aan Yellowstone zijn het twee compleet verschillende parken. Het bijzondere aan Grand Teton National Park is dat het Tetongebergte vanuit de vallei ineens oprijst tot een hoogte van meer dan 3600 m.

Teton Village

Zo’n 3 km ten zuiden van Grand Teton vindt je de plaats Teton Village. Wij hebben hier overnacht in The Hostel. Teton Village is een klein plaatsje en bestaat voornamelijk uit hotels en restaurants. Het dorpje is een ski dorp met een aantal winkels gericht op het wintersportseizoen. Je vindt hier ook een skilift om naar de skipiste te gaan. Vanuit Teton Village ben je binnen no time bij de toegangspoort van Grand Teton. Hierna volgt er een lange onverharde weg door het bos. Vooral in donker moet je goed uitkijken omdat Grand Teton erg veel wild kent. Grand Teton National Park is opgedeeld in verschillende districten met elk zijn eigen kenmerken

Moose District

Als je vanuit het zuiden het National Park in rijdt kom je als eerste in Moose District. Het gebied doet zijn naam eer aan omdat wij de eerste avond al 3 elanden gezien hebben. De weg leidt je langs het moeras waar de elanden graag verblijven. Vanaf een utizichtpunt heb je een prachtig uitzicht over het water en een goed zicht op het wild. Een van de mooie wegen om te rijden is Moose-Wilson Road, de weg van Moose naar Teton Village. Een tweede leuke route is de Antelope Flats.

Eland

Jenny Lake District

Het volgende gebied dat je binnen rijdt is Jenny Lake District. In Jenny Lake vindt je een Visitor Centre en een camping. Er zijn meerder wandelroutes rondom het meer en op het meer kun je een boottocht maken. De Jenny Lake Scenic Drive voert je langs het meer en je heb een prachtig uitzicht op de bergtoppen van het Tetongebergte.

Colter Bay District

Het laatste district in Grand Teton National Park is Colter Bay District. Dit district kent het tweede grote meer waar motorboten toegestaan zijn. In Jackson Lake zie je een geweldige weerspiegeling van de bergtoppen van het Tetongebergte. Een kleiner meertje vindt je bij het uitzichtpunt Oxbow Bend. In dit gebied heb je grote kans om roofvogels en beren te zien. Wij zagen in het water bij Oxbow Bend dan ook een zwarte beer zwemmen. Een tweede uitzichtpunt voor wild is Willow Flats Overlook. Je kijkt uit over het moeras en je hebt grote kans om hier elanden te zien.

Two Ocean Lake Trailhead

Wij hebben in Grand Teton de Two Ocean Lake Trailhead gewandeld. Om bij Two Ocean Lake te komen moet je eerst een leuke onverharde weg rijden door de bossen. Omdat de wandelroute rondom het meer loopt zit het vol met muggen. De route wordt niet vaak gelopen wat je gelijk merkt aangezien het hele pad dicht begroeid is. Wij vonden het toch een beetje spannend omdat er een beer gesignaleerd was. Je ziet niets om je heen en wij schrokken dan ook van elke kleine beweging en geluid. Zo rende er vanuit het struikgewas ineens een eekhoorn voor ons langs en spotten wij een redelijk groot hert vlakbij in de bossen. Omdat wij helemaal gek werden van de muggen hebben wij niet het hele meer rond gelopen. Halverwege zijn wij omgekeerd en hebben dezelfde weg terug gelopen. Toen we terug waren bij het beginpunt zijn we nog even naar de oever van het meer gelopen. Hier zagen wij aan de overkant een eland door het riet en in het water rennen. Een erg mooi gezicht.

Oxbow Bend

Oxbow Bend

De Teton Park road eindigt in de U.S. Highway 191. Deze autoweg wordt ook wel John D. Rockefeller, Jr. Memorial Parkway genoemd en brengt je naar de zuidingang van Yellowstone National Park. Je rijdt langs vele weilanden en hier hebben wij een Grizzly moeder met 2 jongen gespot. In  het National Park vinden ze de veiligheid van wild erg belangrijk. Er stonden uiteraard veel mensen langs de weg om de mooie beren te zien. Er lopen constant rangers rond om de mensen op afstand te houden voor de veiligheid van de bezoekers en de dieren.

Wij hebben genoten in Grand Teton National Park en vonden dit dan ook het mooiste park. Ten eerste omdat het park niet heel druk is met toeristen en ten tweede omdat het er vol zit met wildlife. Wij hebben meerdere keren elanden gespot en ook meerdere beren. Bij Moose Habitat zagen we een bever zwemmen en de weilanden zitten vol met grote groepen Pronghorns en Elks. Zwarte beren hadden we al eerder in Canada gezien en in dit geweldige park zagen wij onze eerste Grizzly beer met jongen. Ondanks dat het park redelijk klein is kent het veel verschillende natuur en kun je je er prima een aantal dagen vermaken.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: