Grampians National Park, Australië

Na twee dagen door de wisselende landschappen van de Great Ocean Road gereden te hebben zijn we doorgereden naar Halls Gap in Grampians National Park. Onze route liep niet meer over een hoofdweg maar slingerde door allerlei dorpjes en langs droge akkers. Toch waren er een paar plekken langs de route waar we gestopt zijn. De eerste plek was de Hopkin Falls een kleine waterval. Het leuke was dat er een paal stond waar je je camera op vast kon draaien zodat je met de zelfontspanner een foto kon maken waar iedereen op staat, een ouderwetse selfie dus. Vlak voor we bij onze bestemming waren kwamen we langs Lake Bellfield hier zagen we kaketoes in de bomen zitten. Grampians National Park staat bekend om het vele wild wat je kunt zien onder andere kaketoes, emoes, koala’s, wallaby’s en kangoeroes. We hebben de hele weg in de bossen en bermen zitten turen in de hoop kangoeroes te zien. Helaas hadden we vooralsnog weinig succes.

Halls Gap Lakeside Touristpark

Wij hadden van tevoren twee nachten geboekt op Halls Gap Lakeside Touristpark. Bij aankomst kregen we een huisje toegewezen en de kans was groot dat je ’s ochtends wakker zou worden met kangoeroes rondom je huisje. Toen we een rondje over de camping gingen lopen bleek alles wat we over Grampians National Park gelezen hadden waar te zijn. Naast de camping ligt een groot veld waar we wilde emoes rond zagen lopen, wilde kangoeroes voorbij zagen hoppen en de bomen zaten vol met kaketoes. De emoes hebben we hierna ook niet weer gezien. Tegen het eind van de avond als het begon te schemeren kwamen er steeds meer kangoeroes en wallaby aan. In het donker hoorden we ze voorbij hoppen of gras grazen, toch een raar idee dat we midden tussen de wilde dieren zaten.

McKenzie Falls

Omdat het aardig slecht weer was hebben we niet echt kunnen wandelen in de Grampians. Helaas geen mooie klim naar The Pinnacle. Toen de lucht een beetje opklaarde zijn we naar de McKenzie Falls gegaan. Met een kleine wandeling naar beneden kom je bij de basis van de waterval uit. De watervallen zijn pas weer geopend voor bezoekers na bosbranden in januari 2014. Doordat het hevig had geregend had de waterval enorm veel kracht. Deze waterval is zeker de moeite waard en met een kleine wandeling, wel met veel treden, sta je aan de voet en heb je een prachtig uitzicht. Aan de andere kant vind je de Broken Falls. Twee watervallen gescheiden door rotsen.

McKenzie Falls

Lookouts

In de Grampians heb je meerdere uitzichten over de bergen en over de vallei. ’s Ochtends waren wij al naar Boroka Lookout gereden een uitzichtpunt over de vallei. Door de regen waren de wolken extreem ver gezakt en leek het of de wereld ophield. Het was èèn grote witte leegte. ’s Avonds toen het opgeklaard was zijn we nog een keer langs Boroka gereden en hadden we een prachtig uitzicht over de vallei. Aan de andere kant van de berg vind je Reeds Lookout en The Balconies. Deze uitzichtpunten kijken uit over de bergen. Normaal kun je bij Reeds Lookout een prachtige zonsondergang zien. Wij waren hier ook rond zonsondergang maar de donkere wolken zakten over de zon heen waardoor we hier helaas niet de volledige schoonheid van hebben gezien.

Wij hebben genoten van Grampians National Park. Helaas hadden wij van de dagen dat we er waren een halve dag hele harde regen waardoor we niet hebben kunnen wandelen. Vooral alle wilde dieren om ons heen vonden we geweldig. Toch is het wel een beetje een eng idee dat je in het donker de kangoeroes gras hoort eten of dat ze langs hoppen. Het blijven toch allemaal wilde dieren om je heen. Wij wilden hier eigenlijk nog wel langer blijven maar helaas in ons strak geplande schema was er geen tijd over. Maar de regio en het park is zeker een aanrader!

4 Comments

 1. Bonnie

  En wij genieten mee van een bijzonder wereldgedeelte 😀. Prachtig.

  Reply
 2. corry

  Fijn om zo jullie reis mee te kunnen maken. Mooie foto’s. Liefs, Corry

  Reply
 3. antoinette

  Jullie genieten echt zo te zien en te lezen. Mooie plekken waar jullie tot nu toe zijn geweest. Leuk om jullie reisverhaal zo te lezen. Geniet van alles wat jullie nog gaan doen en bekijken. Groetjes Antoinette en Ernst-Jan

  Reply
 4. Marcella

  Ziet er prachtig uit! Gaaf, die wilde dieren!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: