Grand Canyon National Park, Amerika

Dwars door de staat Arizona loopt een meer dan 1800 meter diepe kloof, The Grand Canyon genaamd, De kloof is ontstaan door erosie van het water van de Colorado River. Met zijn lengte van 435 km en een breedte variërend van 15 tot 29 km is de Grand Canyon een overweldigend stukje natuur. Dit prachtige fenomeen mag je zeker niet overslaan als je een rondreis door Amerika maakt.  De Grand Canyon is in de North en South Rim opgedeeld en ze zijn beide te bezoeken.

North Rim

The North Rim is zoals de naam al aangeeft de noordelijke kant van the Grand Canyon. Wij hebben de North Rim bezocht en dit is de rustige kant van de kloof. Op de weg richting de Canyon kwamen we langs een groot grasveld die vol lag met bisons. Deze grote dieren hadden we nog niet gezien en ze maakten toch wel indruk op ons. Toen we aankwamen bij The Grand Canyon raakten we nog veel meer onder de indruk van deze prachtige natuur. Wat een diepte en uitzicht! Wij hebben de korte maar zo mooie Bright Angel Trail gelopen. De route liep langs de diepe kloof en wanneer je hoogtevrees hebt zul je dit toch minder fijn vinden. De paden waren smal en we moesten over kleine bruggetjes. Onderweg krijg je de prachtigste uitzichten wat alles goed maakt.

We zijn onze weg met de auto vervolgd naar Point Imperial op 2680m hoogte. Dit is het hoogste uitkijk punt over de Canyon en het blijft verbazingwekkend. De laatste stop die wij maakten was bij Walhalla Lookout. Hier kijk je uit op de Unkar Creek welke door extreme warmte droog stond.

Prachtig

Samen genieten van het uitzicht

South Rim

De toeristische kant van The Grand Canyon is de South Rim. Hier gaan de meeste bussen naartoe waardoor je hier minder rustig van de natuur kunt genieten. Wij hebben de South Rim niet bezocht omdat je helemaal om de Grand Canyon heen moet rijden. Het is dus aan te raden om van te voren uit te zoeken aan welke kant van de kloof je bent en welke je wilt bezoeken. Waar de North Rim alleen in de zomer geopend is voor toeristen kun je de South Rim het hele jaar door bezoeken. Ook aan de zuid kant van de Canyon heb je verschillende wandelroutes en uitzichtpunten waar je kunt genieten van dit mooie en bijzondere natuurschoon.

Een bezoek aan de Grand Canyon is zeker de moeite waard en moet je niet overslaan. Het is er prachtig en je kijkt je ogen uit. Ondanks dat de rotsen en kloven overal hetzelfde zijn verveeld het uitzicht nooit. Het is zo gigantisch en de wandelpaden zijn soms smal en spannend. Het is dan ook niet zo gek dat er elk jaar toch mensen in de kloof vallen doordat ze onvoorzichtig zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.