Red Cliffs Desert Reserve, Amerika

Na de drukte van Las Vegas is het snel tijd om de natuur weer in te gaan. We zijn uitgekomen bij een fantastische plek die eigenlijk niet op onze planning lag, The Red Cliffs Desert. Dit gebied ligt, net als Death Valley, in de Mojave woestijn. Het totale gebied bevat zo’n 250 km² en is onderdeel van het Snow Canyon State Park. Door het droge en warme klimaat leven er landschildpadden, slangen en verschillende hagedissoorten. Zoals de naam al aangeeft is de voornaamste kleur die je ziet rood. Dit komt door het rood/oranje kleurige zand. Van deze kleur zand zijn ook de huizen in het gebied gebouwd waardoor je na een middagje wel klaar bent met deze kleur. Door de woestijn vindt je 320 km aan wandel- en fietsroutes en ook voor paardrijden is het gebied erg geliefd.

Jenny’s Canyon Trail

De eerste wandeling die wij gemaakt hebben is bij Jenny’s Canyon. Het is een route van slechts een kleine kilometer maar je loopt door een canyon waarbij je ook een stukje moet klimmen. Je komt uit bij een uitkijk over de woestijn met zijn rode kliffen en bergen.

Kleintje in de gigantische canyon

In Jenny’s Canyon

Hidden Pinyon Trail

De Hidden Pinyon Trail is de tweede wandeling  die wij gemaakt hebben. De totale route is 2,5 km en brengt je langs bijzondere woestijn planten. Onderweg staan verschillende informatieborden over de dieren en planten die je tegen komt.

Butterfly Trail

De laatste wandeling die we gemaakt hebben is de Butterfly Trail naar de West Canyon Overlook. In totaal was deze route 4 km en viel niet mee. We moesten op bepaalde plekken klimmen en klauteren maar het uitzicht was prachtig. De route kwam ook langs de Lava Tubes. Dit is een baan waarover vroeger een grote stroom lava heeft gestroomd. Je kunt zelfs nog een grot in om lavastenen te bekijken.

Wandelen in de woestijn

Wandelen in The Red Cliffs Desert

Toen wij in The Red Cliffs Desert waren was het erg warm. Hierdoor leken de wandelingen zoveel langer dan ze in werkelijkheid zijn. Je kunt duidelijk het verschil zien tussen een state park en een national park. In het Snow Canyon State Park was het heerlijk rustig waardoor we amper mensen zijn tegen gekomen. Je betaalt wel een kleine entree van $ 6,00 per auto. Dit vinden wij geen probleem omdat we weten dat het entreegeld goed wordt besteed. Ondanks dat de Red Cliffs niet op onze planning stonden waren wij toch erg verrast door deze natuur. Het is zo afwijkend van de natuur in de nationale parken. Wij hoopten een landschidlpad en een Gila monster tegen te komen maar helaas lieten deze dieren zich in de warme zon niet zien.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.