Sequoia & Kings Canyon National Park, Amerika

Het eerste National Park die wij bezocht hebben in Amerika is Sequoia National Park. Omdat wij echte natuurliefhebbers zijn vonden wij het niet erg om de drukte van Los Angeles achter ons te laten. De route naar het National Park is nogal saai met langgerekte weilanden. Onderweg kwam we een groot gebied met ja-knikkers tegen die zowel olie als water uit de grond halen. Wanneer je minimaal 5 nationale parken wilt bezoeken kun je een America Beautiful Pass kopen voor $ 80,00. Hiermee heb je toegang tot alle National Parks in Amerika en de pas is een jaar geldig.

Sequoia National Park

Sequoia National Park is een minder bekend park in Amerika maar toch het tweede grootste National Park na Yellowstone. Het park ligt in Sierra Nevada in Californië en is bekend om de gigantische Sequoia bomen. In dit National Park is de boom met het grootste volume ter wereld te vinden. De boom word de General Sherman Tree genoemd, is 84 m hoog en heeft een omtrek van 31 m. Naast de General Sherman Tree vindt je in The Giant Forest nog eens 4 van de grootste bomen ter wereld. Na een korte wandeling door het gigantische bos kom je bij de General Sherman Tree uit. Je voelt je zo klein tussen de bomen.

Door het nationale park stroomt de Kaweah River, het laagste gedeelte van het park. De rivier heeft een sterke stroming en stroomt buiten het park verder. In Sequoia National Park kun je ook een bezoek brengen aan de Beetle Rock. Hier heb je een prachtig uitzicht over de besneeuwde bergtoppen en de vallei. In het park leven meerder dieren maar deze zie je niet snel. Tijdens de wandeling door het grote bos zagen we meerdere herten en langs de weg zagen we 2 marmotten.

Marmot

Marmotten

Wij verbleven in het Western Holiday Lodge in Three Rivers. Deze plaats ligt op een half uur rijden van Sequoia National Park en is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan beide parken. Langs de weg voor het hotel ligt een bult zand met gaten erin. Wij liepen hier langs tijdens schemer en zagen dat in de gaten allemaal tarantula’s leven. We schrokken wel even toen we in onze ooghoeken beweging zagen en het grote spinnen bleken te zijn. Gelukkig blijven ze in de gaten en zijn ze niet in het hotel te vinden.

Kings Canyon National Park

In het noorden van Sequoia National Park grenst Kings Canyon National Park. Omdat de parken aan elkaar grenzen worden ze door de National Park Service als 1 park gezien. Ondanks dat de parken een gezamenlijk park zijn kennen ze grote verschillen. Zo wordt Sequoia National Park gekenmerkt door het grote bos en bestaat Kings Canyon National Park voornamelijk uit canyons,  gletsjers en watervallen. Een van de rivieren die door het nationale park stroomt is de Kings River. Deze rivier heeft zoveel kracht dat het water alle kanten op gaat. In het park vindt je The Grizzly Falls. De waterval is erg breed met veel kracht en het is onmogelijk om deze waterval te bekijken zonder nat te worden.

Een redelijk makkelijke wandeling door het park maak je bij Zumwalt Meadow. Helaas konden wij de route niet wandelen omdat de brug door het meer helemaal onder was gelopen. We hebben nog een stukje geprobeerd maar het water was ijskoud en het werd toch aardig diep. Omdat het warm en redelijk druk was op de route was de kans om beren te spotten laag. Normaal gesproken heb je deze kans wel omdat je tijdens de route uitzichten hebt over uitgestrekte valleien.

The Kings river

The Kings River

In eerste instantie hadden wij een bezoek aan Sequoia en Kings Canyon National Park niet in onze planning. We zijn blij dat we hier toch een aantal dagen doorgebracht hebben. Deze twee parken zijn minder bekend bij toeristen waardoor je hier nog kunt genieten van de rust en de natuur. Beide parken hebben een totaal eigen sfeer en zijn compleet verschillend. Je voelt je zo klein wanneer je tussen de reuzachtige Sequoia bomen loopt en je hebt de mooiste uitzichten op gletsjers en canyons in Kings Canyon National Park. Wanneer je in Californië rond reist en je wilt een bezoek brengen aan Yosemite National Park sla dan zeker deze 2 prachtige parken niet over.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: