Los Angeles, Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een land wat ons ooit nooit echt aangetrokken heeft, toch hebben wij hier in juni 4 week rond gereisd. We zijn ons avontuur begonnen in Los Angeles. De stad ligt aan de westkust van Amerika in de staat Californië. LA is na New York de grootste stad van het land met ruim 4 miljoen inwoners. Los Angeles is een belangrijke plaats in de filmindustrie en is dan ook het thuis van vele sterren.

Hollywood

De bekendste buurten van Los Angeles zijn Hollywood en Beverly Hills. Beide buurten hebben de grootste huizen met de duurste auto’s op de oprit. Wij keken onze ogen uit toen we op zondag middag rondjes door Beverly Hills en de Hollywood Hills reden. Hollywood was ooit een stad met een eigen bestuursorgaan. In 1910 is Hollywood een wijk van LA geworden en pas sinds 1911 is in deze wijk de filmindustrie begonnen. Hiervoor was New York de hoofdstad van de film.

De bekendste trekpleister van Hollywood zijn toch wel de grote letters die sinds 1923 in de heuvels te zien zijn. Ondanks dat de letters in eerste instantie maar voor een periode van anderhalfjaar geplaatst zijn, stijgen ze nog steeds boven de Hollywood Hills uit.

Een tweede beroemde en erg leuke bezienswaardigheid is The Walk of Fame. Aan beide kanten van The Hollywood Boulevard vindt je de welbekende oranje sterren met namen. De eerste sterren zijn in 1956 neergelegd en tegenwoordig liggen er in totaal 6 km aan sterren. Zo’n ster krijg je trouwens niet zomaar. Hiervoor moeten de sterren zich aanmelden en ze betalen er een beste prijs voor. Nadat je dit weet is The Walk of Fame een stuk nepper omdat de sterren in principe gewoon gekocht zijn. Ondanks dat is het wel leuk om langs de boulevard te lopen en de bekende sterren op te zoeken. Wij liepen constant naar de grond te kijken waardoor je vergeet om je heen te kijken.

The Walk of Fame

The Walk of Fame

Universal Studios

Wanneer je in Los Angeles bent kun je een bezoek aan een van de vele studio’s niet achterwege laten. Wij hebben een dag doorgebracht bij de Universal Studios. Rondom de filmstudio’s is een compleet pretpark gebouwd waar je je even in een van de films waant. Er zijn verschillende attracties veelal in de vorm van 3D en 4D. Zo kun je een Minion worden, loop je tussen de zombies in The Walking Dead en kun je op een bezemsteel vliegen met Harry Potter. Elke attractie begint al zodra je in de rij staat. Je komt gelijk in de stemming doordat de wachtrij in het thema van de attractie is opgebouwd. Zo sta je bij The Walking Dead te wachten in het verlaten ziekenhuis waar de serie ooit begon. Het ziekenhuis is compleet met bloed op de muren en vloer, knipperende lampen, muffe geur en gegil. In Springfield voel je je een Simpson. Je kunt een Duff Beer drinken bij Moe’s of een Krusty Burger eten bij Krusty’s.

Naast de vele leuke attracties kun je  de Studio Tour doen. Met een treintje rij je een uur langs studio’s en over filmsets. Ook tijdens deze tour gebeuren er spannende dingen. Zo wordt de trein aangevallen door King Kong en breng je een bezoek in de garage van The Fast and The Furious. De tour zit vol met special effects en 4D momenten waardoor het erg leuk is.

Het is verstandig van te voren kaartjes te kopen zodat je gelijk naar binnen kan. Bij elke attractie staat hoe lang de wachtrij is zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Toen wij binnen kwamen werd gevraagd of we een korte enquête in wilder vullen en in ruil hiervoor kregen we een kaartje om de rij bij de Studio Tour voorbij te gaan. Dit was een goede deal omdat je hier anders wel meer dan een uur in de rij moet staan. Het leuke aan het park is dat er filmfiguren door het park lopen waarmee je op de foto kan.

Universal Studios

The Universal Studios Hollywood

Venice Beach

Een van de populairste stranden van LA is Venice Beach met de lange Venice Boulevard. Wellicht ken je Venice Beach van het spel GTA en om zijn sportieve uitstraling. Zo vind je er Muscle Beach, een verzamelplek voor bodybuilders  die aan het trainen zijn. Langs de boulevard zie je skaters in bikini’s en korte broeken, zijn er meerdere breakdance groepen die een show geven en heb je basketbal, volleybal en voetbalvelden. Kortom op Venice Beach is het zien en gezien worden.

Santa Monica Pier

Als je de Venice Boulevard afloopt kom je op de Santa Monica Pier. Van veraf zie je de achtbaan en het reuzenrad van Pacific Park, een pretpark gebouwd op een pier op het water. Naast het pretpark vindt je in Santa Monica een aquarium, speelhallen en restaurants. Op de pier staan meerdere straatartiesten en een draaiorgel.

De stad Los Angeles is vooral bekend om de filmindustrie en de hele stad staat dan ook in het teken hiervan. Naast The Walk of Fame, Beverly Hills en The Hollywood Sign vonden wij de stad niet erg bijzonder. De stad is vooral erg vies en overal is rotzooi van lege fastfood verpakkingen. Niet echt ons idee van een mooie stad zoals bijvoorbeeld Melbourne in Australië. Toch is het best leuk de bekende hotspots te zien en zeker The Universal Studios zijn een aanrader als je er toch bent.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.