Daintree Rainforest, Australië

Na het hele drukke en hectische Sydney waren we wel weer toe aan wat rust en daarom zijn we naar het regenwoud van Daintree gegaan. Het regenwoud van Daintree ligt in Tropical North Queensland ongeveer 100km boven Cairns en bevat 1200 km². In het noorden van Daintree, bij Cape Tribulation, ontmoet het regenwoud de oceaan en stap je uit het regenwoud het strand op en de zee in. al ging dat voor ons nu niet op, vanwege de aanwezigheid van kwallen (stingers). Sinds 2015 staat Daintree Rainforest op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Daintree River

Wij verbleven een nacht in Daintree Village in Daintree Riverview Lodges. De accommodatie lag aan de Daintree River en had hier ook prachtig uitzicht op (met de mogelijkheid om krokodillen te zien). De Daintree River is een erg geliefde plek om krokodillen te spotten en we hebben dan ook gelijk onze tickets geboekt om met een tour de rivier over te gaan. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van de Crocodile Express. Er worden erg veel verschillende tours aangeboden en het mooie van Crocodile Express is dat je eenmaal een bedrag betaalt en je dan zo vaak als je wilt mee kan met een tour. Er worden twee verschillende tours door hun aangeboden op de Daintree River. De eerste is in het zoete water bij Daintree Village en de tweede is in zout water bij de ferry overgang. Wij zijn in totaal 3 keer met een tocht (2 keer zoet en 1 keer zout water) mee geweest en hebben alle drie de keren krokodillen gezien, blijkbaar hadden wij heel veel geluk. Ze lagen alle keren in het water en je ziet ze eigenlijk alleen op de kant wanneer het water kouder is en de krokodillen op moeten warmen in de zon. Wanneer je Daintree bezoekt moet je zeker een krokodillen tocht doen want je ziet meer dan alleen krokodillen en je leert ook nog iets over het regenwoud. Daarnaast zijn wij zeer te spreken over de tourguides van Crocodile Express.

Cape Tribulation

Om door het regenwoud naar Cape Tribulation te rijden moet je met een ferry over de rivier. Het is een tocht van nog geen 5 minuten en de ferry wordt door kabels door het water getrokken. Wanneer je de overkant bereikt moet je gelijk goed opletten tijdens het rijden want je kunt geluk hebben en Cassowary’s spotten. Dit zijn de 3 na grootste niet vliegende vogels en er leven in Australië nog maar 2000 van. Wij hadden het geluk en zagen een Cassowary langs de weg lopen richting het bos. Gelijk de auto aan de kant dus en kijken of we nog wat foto’s konden schieten. Tijdens de route omhoog naar Cape Tribulation kom je verschillende wandelingen en uitkijkpunten tegen. Wij hebben ze allemaal gelopen en het zijn makkelijke wandelingen waar je onderweg wat leert over de bomen en planten in het regenwoud. Cape Tribulation is een van de bekendste plekken van het Daintree regenwoud en erg geliefd bij onder andere backpackers zagen wij.

Uitzicht over Cape Tribulation

Cape Tribualtion

Wij hebben genoten van onze 2 dagen in het regenwoud. Het is een bijzondere ervaring dat je vanuit het kustgebied het regenwoud in rijdt en bij Cape Tribulation je zo weer uit het regenwoud loopt terug naar de oceaan. Het krokdillen spotten en ook het spotten van de Cassowary was een bijzondere ervaring. Wij vinden de Cassowary een gaaf beest waar we van te voren nog nooit van gehoord hadden. Wanneer je Australië bent is het bezoeken van Daintree zeker de moeite waard en een aanrader.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.