Oceanië de laatste dagen voor vertrek

Het is bijna zo ver nog 3 dagen en dan vertrekken we naar Oceanië. Het is een gek idee dat we nu nog in de sneeuw zitten en over een aantal dagen in een temperatuur van 30+. Maar eerst hebben we nog een lange reis voor de boeg. Onze vlucht begint op Schiphol in Amsterdam en we hebben een stop in Hong Kong, een vlucht van ruim 11 uur. Hier kunnen we even de benen strekken want 4 uur later zitten we alweer in onze volgende vliegtuig naar eindbestemming Melbourne, een vlucht van nog eens ruim 9 uur. Dit is iets waar ik toch wel tegen op zie aangezien ik in het vliegtuig niet slaap. Ik hoop dat het deze keer toch een beetje lukt want een reisduur van 20 uur en ook nog eens 10 uur overslaan moet toch uitputtend zijn.

De laatste dingen regelen

Voor en lange reis heb je veel te regelen en uit te zoeken. Wat wij vooraf aan voorbereiding hebben gedaan lees je hier. Maar zoals altijd regelen wij een aantal dingen op het laatste moment. In Australië reizen wij met een auto en overnachten we in hotels/motels/ B&B’s/cabins enz. Afgelopen week heb ik nog 6 overnachtingen geboekt en er staan nog 3 nachten open. Wellicht boek ik deze vandaag of morgen nog maar het kan altijd onderweg aangezien de nachten pas over 4 week zijn. Ik heb een checklist gemaakt wat er allemaal mee moet geheid ontbreekt er nog iets maar met een pinpas/creditcard, paspoort en ticket kom je een heel eind en deze zijn dan ook het belangrijkst.

Vorige week hebben we onze tickets en overige algemene informatie bij het reisbureau opgehaald en het visum is geregeld. Vandaag heb ik de laatste spullen gekocht denk aan shampoos, zeep enz. We hebben nog een aantal dingen gecheckt zoals de dekking van onze reisverzekering en annuleringsverzekering. 48 uur van vertrek kunnen we alvast online inchecken en een stoel reserveren.

Kortom voor een lange reis moet je altijd nog van alles op het eind regelen en dat is dit keer niet anders. We hebben geregeld dat er op ons huis wordt gelet en de ouders doen de post/plantjes/containers. Dan moeten we van het weekend alleen nog onze koffers inpakken en ons kennende wordt dat zondagmiddag/avond. We mogen ieder 20 kg mee dus dat wordt goed uitzoeken wat we nodig hebben en meenemen. Aangezien het in Australië en Nieuw-Zeeland nogal eens van temperatuur kan verschillen moeten we van alles mee kleding voor (extreem) warm weer en kleding voor koudere dagen.avonden. Ook onze wandelschoenen en snorkels en duikbrillen mogen absoluut niet ontbreken.

Volg ons avontuur

Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in en we houden jullie op de hoogte van ons grote avontuur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief aan de rechterzijde. Of volg mij op twitter: @YoTravelsnl of op instagram: @yotravels om niets te missen. Tot in april als de temperatuur hier hopelijk ook weer iets aangenamer is!

Route

Onze geplande route

 

1 Comment

  1. Marcella

    Ontzettend veeeeel plezier jullie! Ik ben zo benieuwd naar al jullie avonturen!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: